Alla provade viner från producenten Fattoria Nittardi

Röda viner

2012 Ad Astra Nittardi

Region: Toscana
Appellation: Maremma Toscana (DOC)
Provningsdatum: 2015-01-11
Pris: 175 kr

Till vinet >>

Sötbärig, ekvaniljig smak med inslag av körsbärskärna, hallon och viol. Syrahn slår igenom något med lagerblad och vitpeppar. Medelfyllighet och elegans med balanserad syra och strävhet ger fin drickbarhet redan nu. Eken ligger lite utanpå och stör något vilket vi tror kan avhjälpas med bara några års lagring. Helhetsintrycket ger ett inte alltför komplext vin som känns lite konstlat, ganska gott för stunden men vi blir inte jättesugna på att återvända till det här.

2010 Chianti Classico Riserva Nittardi

Region: Toscana
Appellation: Chianti Classico (DOCG)
Provningsdatum: 2017-07-30
Pris: 349 kr

Till vinet >>

Djupt fruktig åt det svalt blåbläckiga. Alla beståndsdelar är perfekt integrerade; ek, alkohol, tanniner. Harmoniskt och fräscht utan minsta fel. Superbt gott alltså men samtidigt lite väl polerat och opersonligt. Det känns egentligen löjligt att gnälla på sådana petitesser, det här är svingott och vi dricker det när som helst igen (det bjuds). Strukturerat och välmatat nog att klara riktigt lång lagring för den som önskar.

2010 Nectar Dei nittardi

Region: Toscana
Appellation: Maremma Toscana (DOC)
Provningsdatum: 2019-12-31
Pris: 495 kr

Till vinet >>

Efter en stor doft fylld av fat och chark möts vi av en nyanserad smak med fin balans mellan frukt, syra och ek. Eftersmaken är lång och intensiv. Vinet är polerat till perfektion vilket gör det otroligt mjukt och drickvänligt men samtidigt lite opersonligt och själlöst. Det sista är såklart en smakfråga men vi ställer oss ändå lite undrande över syftet med vinet; What's the messege?