Alla provade viner från producenten Seghesio Family vineyards

Röda viner

2010 Seghesio Cortina Zinfandel

Region: Kalifornien
Appellation: Dry Creek Valley (AVA)
Provningsdatum: 2018-04-30
Pris: 299 kr

Till vinet >>

Utvecklat med mjuk frukt. Skogens alla bär i saftig men koncentrerad stil. Torrt och varmt är känslan vilket väl speglar terroiren? Tankarna går till Châteauneuf-du-Pape med balanserad alkoholfyllighet och härlig varm bärighet. Strukturerat och välgjort men vi hade gärna sett lite mer liv och rörelse. Kanske några år för gammalt?

2010 Seghesio Cortina Zinfandel

Region: Kalifornien
Appellation: Dry Creek Valley (AVA)
Provningsdatum: 2016-11-20
Pris: 299 kr

Till vinet >>

Färgen är ungdomligt djup mörkröd. Doften är enormt inbjudande och allehanda blå bär samsas i den något florala buketten. Den friska frukten kommer i främsta rummet men den omisskännliga mandelmassan anländer med lite tålamod och luft. Vi får även lite kokosflingor och cigarrlåda, men i övrigt är ekfaten föredömligt återhållna i uttrycket. Vinet är otroligt välbalanserat. De 16 procenten känns inte alls (i smaken vill säga) och vinet är närmast slankt med tanke på ursprung. Det här kan vara den bästa, och godaste, Zin vi korkat upp.

2011 Seghesio Rockpile Zinfandel

Region: Kalifornien
Appellation: Rockpile (AVA)
Provningsdatum: 2015-07-24
Pris: 299 kr

Till vinet >>

Tät, rödsvart färg. Doften är kryddig och mullig med mörk, solmogen frukt, nejlika och mjölkchoklad. Smaken är oväntat frisk om än fyllig, lite syltig och eldig såklart. Trevlig kryddighet med lagom närvarande tanniner ger en alldeles utmärkt drickbarhet. Kanske borde man ge vinet ytterligare några år på rygg för att locka fram ytterligare harmoni och komplexitet? Oavsett detta är vinet oerhört gott redan nu.

2012 Seghesio Sonoma Zinfandel

Region: Kalifornien
Appellation: Sonoma County (County appellation)
Provningsdatum: 2018-04-30
Pris: 185 kr

Till vinet >>

Utvecklad och lite murken i doften med jordgubbssyltighet. Desto fräschare i munnen med hallon, körsbär och örter. Bären är visserligen söta men balansen är ändå okej. Höstlöv skvallrar om ålder och helhetskänslan säger att vinet har passerat sin topp. The thrill is gone så att säga. Gott ändå med småörtig efterklang.