Alla provade viner 2009-06-12

 

2008 The White Viognier

Region: South Australia
Appellation: South Australia
Producent: Berton Vineyard
Pris: 89 kr

Till vinet >>

Druvaromatisk, fyllig, något kryddig smak med inslag av solmogen tropisk frukt, grapefruktskal och persika. Generöst och smakrikt med lite oren, kväljande tvålighet. Saknar komplexitet men eftersmaken är lång och texturen ostmackevänlig.

2007 Blason de Bourgogne Crémant de Bourgogne Rosé Brut

Region: Bourgogne
Appellation: Crémant de Bourgogne
Producent: Blason de Bourgogne
Pris: 89 kr

Till vinet >>

Hallonröd färg. Enkel, bärig doft med inslag av samarin, jordgubbar, lingon, lime och malört. Enkel, fruktig smak med godkänd mousse. Inslag av persikor och jordgubbar. Ett enkelt men korrekt vin som är fräscht nog att servera som aperitif.

NV Anna de Codorníu Brut

Region: Katalonien
Appellation: Cava (DO)
Producent: Codorníu
Pris: 89 kr

Till vinet >>

Som vanligt har vi svårt att ta till oss detta hos många populära vin. Syran är allt annat än frisk, smaknyanserna är mycket diskreta och eftersmaken är i stort sett obefintligt. Vi hittar lite citrus, samarin och sötmandelton. På pluskontot hamnar en trevlig mousse men i övrigt kan det mesta bli bättre.

NV Lanson Rose Label

Region: Champagne
Appellation: Champagne
Producent: Lanson
Pris: 369 kr

Till vinet >>

Gammelrosa färg. Robust doft med inslag av bröd, jord och röda bär. Lite jolmig smak med knappt godkänd syra. Inslag av röda bär, jord, jordgubbar, lime och citrus. Hyfsat ren och fräsch frukt men saknar både koncentration, finess och syra.

2008 Talus Collection Chardonnay

Region: Kalifornien
Appellation: Lodi (AVA)
Producent: Talus
Pris: 208 kr

Till vinet >>

Fet smak med inslag av banan, papaya, ek och vanilj. Klen syra och klibbig fruktsötma. Ett svulstigt, otydligt, alldagligt och på det hela taget underkänt vin. Hade kanske varit ännu sämre utan ekstavningen?