Alla provade viner 2019-07-10

 

2010 Montlouis Les Tuffeaux Francois Chidaine

Region: Loire
Appellation: Montlouis-sur-Loire
Producent: Francois Chidaine
Pris: 188 kr

Till vinet >>

Smörigt och friskt med tropisk frukt, grapeskal, bakad citron, lakrits, nougat och stålullsmineral. Nyanserat värre alltså i ren och snygg tappning. Utveckling såklart genom kanderad frukt men knappast något utförsbacke. Otroligt fin längd/koncentration. Gränsar till det stora.

2011 Côte de Nuits Villages

Region: Bourgogne
Appellation: Côte de Nuits Villages
Producent: Maison Ambroise
Pris: 249 kr

Till vinet >>

Här var det alldeles för utvecklat med torkad, stum frukt och en smak som drar åt röda äpplen och järnig mineral. Det är torrt, stram och väldigt tråkigt med en dammig, ofräsch känsla. Inte mycket att analysera och inte heller mycket välsmakande. För gammalt helt enkelt. Synd.

2015 Domaine La Terrasse d'Elise XB IGP Pays d'Hérault

Region: Languedoc-Roussillon
Appellation: IGP Pays d'Hérault
Producent: Domaine La Terrasse d'Elise
Pris: 139 kr

Till vinet >>

Röda äpplen, blomvatten, pissoir och vinäger ger oss positiva vibbar direkt. Här bjuds på kraftfull, syrlig frukt i oekad stil med sötmulliga toner. Ett udda och mycket trevligt vin som kom lite i skymundan denna kväll.

2015 André Vielweber Pinot Noir Rouge d'Alsace

Region: Alsace
Appellation: Rouge d'Alsace
Producent: André Vielweber
Pris: 137 kr

Till vinet >>

Ljusröd färg. I munnen jordgubbar, tranbär, röda vinbär, körsbär och stenig mineral som skvallrar om svalodlad pinot. Vinet är källvattenrent och lätt i stilen men med koncentrerad frukt och bra längd. En lätt utveckling kan anas men i övrigt väldigt vitalt och energiskt. Det här är ett otroligt gott vin. Ett källarfynd. Förbaskat bra,

1999 F de Fesles

Region: Loire
Appellation: Bonnezeaux
Producent: Château de Fesles
Pris: 226 kr

Till vinet >>

Botrytisladdad mogen Bonnezeaux upphittad längst in i källaren. Hittelönen består av kanderad apelsin, aprikosmarmelad och nougat inbäddat i en lätt simmig sötma. En rejält kindnypande syra balanserar upp. Gott och klart moget,