Alla provade viner 2019-11-29

 

2017 Agramont Graciano

Region: Navarra
Appellation: Navarra (DO)
Producent: Agronavarra S.L.
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Blint hamnar vi i Languedoc genom den ungt småblommiga, örtiga, ganska okomplicerade smaken där bärighet, viss köttighet och en lätt kalkighet sticker ut. Vinet är polerat med viss tanninstruktur och lite kryddighet från ek och ursprung som piggar upp. Lättglömt men vissa finner njutning och användningsområden.

2012 Arbois Rouge Tradition

Region: Jura
Appellation: Arbois
Producent: Domaine Rolet
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Ett härligt vin med tydlig utveckling som har gett finurliga nyanser av jordgubbssylt, smultron, ris à la Malta, hjortron, mineral och multna löv. Och osar det inte lite lätt av tryffel? Lätt och saftigt såklart med obefintligt tanninmotstånd. Gott och hyggligt intressant.

2016 Vigno Carignan Field-Blend

Region: Valle Central
Appellation: Maule Valley
Producent: Garage Wine
Pris: 229 kr

Till vinet >>

Fruktpackat och örtigt med naturliga vibbar av dassighet och röda äpplen. Vinet uppträder ungt, syrligt och josigt trots ett rätt kraftigt, fylligt anslag. Röda bär, cola, mandelkubb och en lätt ek adderas smaken där frukten är sötmogen och härlig och alkoholen är balanserad. Ett egensinnigt vin som vi gärna återkommer till.

2018 Garage Wine Isidore Vineyard Semillon

Region: Valle Central
Appellation: Maule Valley
Producent: Garage Wine
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Kattpiss på den berömda busken slår emot oss med kraft. I gommen följer svart vinbärsblad, syrligt godis, örter, blommor, blodgrape, ylle eller liknande animaliska toner samt en viss tvålighet. Nyansrikt och spännande med andra ord. Ett egensinnigt, personligt och udda vin som lyckas undvika att bli alltför druvstereotypt. Känslan är snarare att ursprunget skiner igenom här. Mycket bra.

2018 Church Road Grand Reserve

Region: Hawke's Bay
Appellation: Hawke's Bay
Producent: Church Road Winery Ltd
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Popcornosande och vaniljdoftande från rostade ekfat väl underbyggt av fet men frisk tropisk frukt, ylle, smör och mineral. Vi dricker av olika anledningar sällan vinstilen nu för tiden men det här manar till återseende. Mycket gott och intressant i genren.

2015 Cuvée Lo Sang del Païs Rouge

Region: Sud-Ouest
Appellation: Marcillac
Producent: Domaine du Cros

Till vinet >>

Fer Servadou till ryggbiffen. Det är sen gammalt. Vinet vaggar nästan in oss i julstämning med sina fikon och kryddor. Frukten är mogen och parfymerad med en riktigt snygg mineralsvans. Tanninerna är rejält avrundade. Lättsamt och gott; som ett bordsvin ska vara. Lite åt Cabernet Franc-hållet skulle vi säga.