Alla provade viner 2010-12-03

 

NV Muscat de Saint Jean de Minervois Resplandy

Region: Languedoc-Roussillon
Appellation: Minervois
Producent: Cave des Vignerons
Pris: 80 kr

Till vinet >>

Ljus gyllengul klar färg. Doften skvallrar med sin tydliga blommighet om att det är Muscat i glaset. Smaken ger en ganska lätt textur och vi får inslag av blommighet och söt avslagen päronsoda. Vinet är väldigt enkelt men fungerar som ett lätt dessertvin om det är vad man är ute efter. Inget vi köper igen dock.

2008 B. Lovely Late Harvest Riesling

Region: Washington
Appellation: Washington State (State appellation)
Producent: Precept Wine Brands
Pris: 80 kr

Till vinet >>

Ljust gul. Doften är diskret gummiverkstad med inslag av aprikoser och bivax. Smaken är enkel och speglar doften. Texturen är förhållandevis lätt trots en viss sötma. Ett felfritt men ambitionslöst amerikanskt bersåvin att njuta av utan djupare analys.

2005 Edgewood Estate Cabernet Sauvignon

Region: Kalifornien
Appellation: Napa Valley (AVA)
Producent: Edgewood Estate
Pris: 160 kr

Till vinet >>

Färgen skvallrar om viss utveckling i den brynta kanten. Kärnan är blåröd. Doften drar upp mungiporna på oss. Det handlar om en mogen frukt med inslag av stall. Vidare finner vi tobak och läder som skvallrar om utveckling. Smaken är en spegel av doftintrycken och texturen medelfyllig med bibehållen mörk frukt. Tanninstrukturen är lent avrundad och vi drar slutsatsen att det förmodligen är en skvätt Merlot i flaskan samt att utvecklingen är på topp för konsumtion. Vi finner faktiskt inget att anmärka på och ser med prislappen vinet som ett fynd.