Alla provade viner från appellationen Spanien

Mousserande viner

2014 Gramona Imperial

Region: Spanien
Producent: Cava Gramona sa
Provningsdatum: 2020-04-30
Pris: 219 kr

Till vinet >>

Ett härligt bubbel utan någon egentlig utveckling trots viss ålder. Vinet upplevs ungt, piggt och rent med läskande syra och sprittande mousse. Bland det gröngula äppliga och grapeiga smyger noter av nougat och rostat bröd fram och skänker djup till vinet. Högst stabilt utan att få oss att hoppa högt av lycka.

2014 Mosset de Sabaté i Coca Nature Brut

Region: Spanien
Producent: Castellroig Finca Sabaté ii Coca
Provningsdatum: 2019-12-27
Pris: 189 kr

Till vinet >>

Riktigt gott i den fruktiga skolan, helt befriad från orenheter och andra störande moment. Små, fina bubblor, friska syror och en mineralisk svans i kombination med god, lite smått utvecklad frukt gör upplevelsen riktigt angenäm och lyxig.

2013 Torelló Tradicional Brut Nature

Region: Spanien
Producent: Bodega Torelló Llopart SA
Provningsdatum: 2020-03-13
Pris: 188 kr

Till vinet >>

Utvecklad, rund smak med karamelliserad tropisk frukt, vingummi, jord och mineralsälta. Fräsch syra och uppiggande bubblor. Väldigt rent och gott med fullständig balans och bra längd. Lätt ett av de bättre spanska mousserande viner vi har provat. Imponerande.

Starkviner

NV Torres Floralis Moscatel Oro

Region: Spanien
Producent: Miguel Torres
Provningsdatum: 2016-10-08
Pris: 99 kr

Till vinet >>

En oxiderad, bärnstensfärg möter ögat. I sniffet moscatelsöta noter av sultanrussin, marsipan, aprikosmarmelad och sirap. Smaken är simmigt söt och fyllig med bränt socker och blandgodis. Ett supergott vin som möjligen saknar lite fräschör och balans vad gäller alkoholen.