Alla provade viner från appellationen Blaye Côtes de Bordeaux

Röda viner

2017 Chateau Pey-Bonhomme Les-Tours

Region: Bordeaux
Producent: Château Peybonhomme-Les-Tours
Provningsdatum: 2020-03-31
Pris: 159 kr

Till vinet >>

En klassisk Bordeaux-doft blir omedelbar vid dekantering. Vinet är rätt strävt nu och behöver en stund i karaffen. Doften bjuder på moreller, lakrits, mörka bär och cederträ. En liten stallton finns. Smaken är riktigt skön. Sval och syrlig, medelstor och med inslag av svarta vinbär, lakrits, cederträ och moreller. Ett riktigt trevligt vin som bjuder på just det man ofta vill ha när man öppnar en flaska bra Bordeaux. Det är ingen bomb men det kanske man inte kan kräva för den prislappen. Vi köper några flaskor och lägger i källaren.

2003 Château Roland La Garde Grand Vin

Region: Bordeaux
Producent: Château Roland La Garde SCEA
Provningsdatum: 2017-12-08
Pris: 149 kr

Till vinet >>

Härligt utvecklad doft, Bordeaux-typiskt med stall och läder men samtidigt fruktig, fortfarande vital i sin utvecklade stil. Smaken är liksom doften utvecklad men vital, bra balans mellan primära och tertiära toner. Förvånansvärt nyanserad med tanke på pris och varm årgång. Massor med frukt, en del fat, läder och stall samt tanniner. Ett riktigt skönt och typiskt vin som är klart drickbart nu. Tror inte det vinner på att lagras ytterligare och det behöver det inte heller göras. Stark köp- och drickrekommendation!

2002 Château Sainte-Luce Bellevue

Region: Bordeaux
Producent: Château Roland La Garde SCEA
Provningsdatum: 2016-01-15
Pris: 155 kr

Till vinet >>

Tät, mörkröd färg med brun nyans mot kanten. Doften är tydligt mogen och komplex med rostad ek, jord, ceder, arrak och cassis. Även smaken ger ett moget intryck med lite körsbärskärnetorra tanniner och en med ålderns rätt lite ofruktig känsla. Syran är fortfarande frisk och det saknas inte alls spänst dock. Ett kul, stramt och med tanke på den inte alltför vassa årgången ganska imponerande vin i helt rätt prisklass.

2009 La Passion

Region: Bordeaux
Producent: Château Petite Boyer
Provningsdatum: 2012-12-22
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Superstabil 09a från östra stranden med gott tryck i frukten och modern men uppstramad ek. En riktigt pigg syra, mogna tanniner och en välbalanserad alkohol bygger upp en bra struktur. Vi bjuds på svarta vinbär, plommon och örter tillsammans med ekrelaterade toner av mörk choklad och ceder. Vinet känns visserligen drickvänligt just nu men kan gott utvecklas vidare under de 3-7 år som producenten själv föreslår.