Alla provade viner från appellationen Orange

Röda viner

2009 First Creek Cabernet Sauvignon

Region: New South Wales
Producent: First Creek Wines
Provningsdatum: 2011-04-21
Pris: 159 kr

Till vinet >>

Något gles hallonfärg. Pepprig, örtig doft med inslag av röda vinbär, grön paprika, hallon, kanel, saltlakrits och järn. Mycket frisk (tillsatt syra?), utvecklad, örtig smak med alkoholvärme och mjuka tanniner. Inslag av hallon, kryddnejlika, saltlakrits och järn. Ett välgjort vin med hyggligt lång eftersmak om än något för extraherat och elkoholeldigt. Bra till vildsvinsstek med kraftfullt smaksatt sås.

2018 Weemala Pinot Noir Logan

Region: New South Wales
Producent: Logan Wines
Provningsdatum: 2020-03-11
Pris: 145 kr

Till vinet >>

Superfruktig med härlig pinotkrydda, jordgubbssylt och fatkaraktär. Lätt blommig och örtig. Här finns mycket av allt utan att tappa fokus. Ett snyggt hantverk där rik, söt bärighet hålls i schack av god, syrlig syra. Inga tanniner att tala om såklart. Bara att klunka i sig på uppstuds. Högst njutbart.

2016 Weemala Pinot Noir Logan

Region: New South Wales
Producent: Logan Wines
Provningsdatum: 2018-04-06
Pris: 139 kr

Till vinet >>

Fatkryddigt och sötfruktigt men också lätt munkänsla och med saftig fräschör. Jordgubbar snarare än lingon, blodapelsin, hallon, sandelträ, kryddpeppar, syrliga örter och kanske ett uns stenig mineral. Mjukt såklart med struktur som ropar på omedelbar konsumtion. Ett seriöst och otvivelaktigt gott vin. Rekommenderas.

Vita, torra viner

2016 Climbing Chardonnay

Region: New South Wales
Producent: Cumulus Wines
Provningsdatum: 2017-06-09
Pris: 109 kr

Till vinet >>

Ett snällt vin helt utan personlighet. Det är tropisk frukt och eksötma inlindat i lagom syra och småfet textur. Ananas, gula äpplen, macadamianötter och smält smör. Inget sticker ut eller förvånar. Det här kan vara en småekad Chardonnay från varsomhelst. Ett glas till maten är gott sen behöver man gå vidare.