Alla provade viner från appellationen Western Cape

Röda viner

2014 Dig This! Cabernet Sauvignon Organic

Region: Western Cape
Producent: Stellar Winery
Provningsdatum: 2015-11-07
Pris: 79 kr

Till vinet >>

Inte mycket för intresseklubben att notera här utöver att vinet är hyggligt rent och orökigt med lätt, godisaktig frukt och viss lakritskänsla. Passar alldeles utmärkt till hemsnickrade pizzan men bjuder i övrigt inte på något analyserbart.

Vita, torra viner

2019 Bon Eco Chenin Blanc Verdelho

Region: Western Cape
Producent: Leeuwenkuil
Provningsdatum: 2019-10-12
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Fruktigt och aromatiskt i massor och långt ifrån vad vi har vant oss vid från druvan. Tropiska frukter dominerar genom kiwi, papaya och ananas. Gula päron och äpplen kompletterar. Insmickrande sötma i eftersmaken men en syra som ändå stadgar upp. Ett småtrevligt vin som med fördel dricks rejält kylt.

2018 Nederburg Organic Chenin Blanc

Region: Western Cape
Producent: Nederburg Wines
Provningsdatum: 2018-11-16
Pris: 89 kr

Till vinet >>

Rejäl och rik smak med flera av druvans grundkaraktäristika: bivax, viss ylle och persika. Det finns också en rätt kraftfull saltlakritston som både förbryllar och förgyller. Syran är på plats och vinet uppvisar en hel del karaktär även om koncentrationen är tveksam. Helt klart gott och bättre än mycket annat i samma pisklass men trots allt lite stökigt och orent med godistoner i förarsätet.

Mousserande viner

NV Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir

Region: Western Cape
Producent: Boschendal Estate
Provningsdatum: 2012-11-03
Pris: 98 kr

Till vinet >>

Ljusgul färg med hyggligt bubblande. Doften är stor och fruktigt generös med inslag av päron, lime, stenar och samarin. Smaken är fyllig och ganska grovhuggen, dock med bra syra och fin mousse. Upplevelsen är ganska syrlig och fräsch med päron, citrus, rostad mandel och nybakt bröd. Vi bortser från en lite alkoholfet ton och fokuserar på den givmilda smakrikedomen. Mer än godkänt tycker vi.

NV Pongrácz

Region: Western Cape
Producent: Bergkelder
Provningsdatum: 2015-05-22
Pris: 120 kr

Till vinet >>

Ett friskt bubbel som kanske inte lämnar några bestående minnen men som verkligen är friskt och gott för stunden. Visst finns det lite luckor i koncentrationen men det kompenseras av fin, äpplig frukt och lyxig brödighet. Egentligen varken bu eller bä och ibland är det ju ett ganska gott betyg till ett vin.