Alla provade viner från appellationen Stellenbosch (District)

Röda viner

2016 Le Riche Cabernet Sauvignon

Region: Coastal Region
Producent: Le Riche Wines
Provningsdatum: 2019-10-05
Pris: 179 kr

Till vinet >>

Cabbig känsla i mjuk, polerad stil. God frukt och återhållsam ek ger ett trevligt om än lite ospännande vin med eller utan älggryta med kantareller. Markörerna drar åt svarta och röda bär, örter, blyertspenna och stålull. På det hela taget ett trevligt vin.

2016 Raats Dolomite Cabernet Franc

Region: Coastal Region
Producent: Raats Family Wines
Provningsdatum: 2019-05-25
Pris: 175 kr

Till vinet >>

En härligt stram upplevelse med bra tannin- och syraavtryck. Vi får Bordeauxvibbar genom mörkbärighet, mint och stilig ek. Nyansrikt och balanserat med sval känsla. Ett kanonvin.

2005 Thelema Cabernet Sauvignon

Region: Coastal Region
Producent: Thelema Mountain Vineyards
Provningsdatum: 2014-05-17
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Tät, mörkröd färg med fällning. Kraftfull, kryddig, utvecklad men fortfarande fräsch näsa med stor komplexitet i fruktkompott, soltorkade tomater med basilika och oregano, svarta vinbär, korinter, mintchoklad och tobak. Smaken är frisk och fruktig med fin utveckling, torkad, kryddig frukt med viss fruktsötma, läskande mintighet och ett uns tobaksrökighet. Tanninerna är mjukt drickbara och ger utrymme för en komplex smakpalett och en smått imponerande kraftfull struktur. God koncentration och längd gör det här till ett av de bättre Sydafrikanska vinerna vi har testat. Drick nu.

Vita, torra viner

2015 Simonsig Chenin Avec Chéne

Region: Coastal Region
Producent: Simonsig Estate
Provningsdatum: 2017-09-22
Pris: 175 kr

Till vinet >>

Nyansrik, fet smak med rund frukt och inte överdrivet mycket ek. Eftersmaken är lång och komplex och ger nyanser av nötter, ylle, gula plommon, blommor, kryddor och rökig mineral. Lite varmare helhetskänsla än vad vi är vana vid från Loire men i sanning ett riktigt bra vin med koncentration och finish på plats.