Alla provade viner från appellationen Dão (DOC)

Röda viner

2009 Casa de Santar Reserva

Region: Beiras
Producent: Casa de Santar Reserva
Provningsdatum: 2013-05-01
Pris: 139 kr

Till vinet >>

Här får vi redan viss utvecklad frukt, fint integrerad med kryddiga fattoner. Munkänslan säger att det här är ett elegant vin med sval, skön rödbärig frukt, mineralisk svans och stadiga men drickvänliga tanniner. Tankarna går till bättre, mognad Syrah från norra Rhône men med typisk Dãosk solmogen jordgubbston. Riktigt bra och i ett gynnsamt prisläge. Nu fruktar man bara att producenten i och med ett fasta-sortimentet-vin ska slå sig till ro och sänka vinet till de medelmåttiga systemvinernas bleka träsk. Än så länge är vi inte där och återvänder därför mer än gärna till det här vinet.

2014 Elpenor Reserva Tinto

Region: Beiras
Producent: Julia Kemper Wines Quinta do Cruzeiro
Provningsdatum: 2019-09-27
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Vitpeppar, mörka bär, småbittra örter, eneträ och violblom. Utvecklat med mjuknande tanniner och torkade frukttoner. Det här är ett stramt, torrt och riktigt läskande vin med balans och elegant ambition.

2014 Niepoort Conciso

Region: Beiras
Producent: Niepoort
Provningsdatum: 2019-07-14
Pris: 219 kr

Till vinet >>

Saftig, smått utvecklad smak med körsbär, hallon, blåbär i mjölk, vitpeppar och läder. Känslan ger ett lätt vin med naturlig känsla och personlig touch. Trots det lätta anslaget finns en stabil struktur som backar upp. Så här ser vi gärna vår Baga från Dão. Och gärna från vår favoritproducent.