Alla provade viner från appellationen Ribeiro (DO)


Vita, torra viner

Card image cap

2016 Coto de Gomariz

Vita, torra viner |  Spanien |  Galicien |  Ribeiro (DO) |  Coto de Gomariz |  75 cl |  179 kr

Druvsammansättning: 70% treixadura, 15% godello, 10% albariño och 5% loureira.

Information om vinet i denna årgång: Odlingsområde: Ribeiro ligger i Galicien i nordvästra Spanien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som är planterade med 5 000-7 200 vinstockar per hektar. Jordmån: Sandblandad granitjord. Skörd: Druvorna skördades för hand. Tillverkning/Vinifiering: Druvsorter från olika vingårdslägen jäser separat. 80 procent av musten jäser på rostfria ståltankar och 20 procent på gamla franska ekfat om 500 liter. Det vin som jäst på ekfat lagras på samma fat tillsammans med sin jästfällning i cirka fyra månader.

Provningsdatum: 2020-07-16

Provningsanteckningar: Kraftfullt fruktigt påhejat av lätt smörkolaek. Viss jästig känsla samt örter, pepprigt och mineraliskt. Väldigt gott i den rejäla skolan och ett års lagring har gjort jobbet med integrering och harmonisering. Mycket bra.

Till vinet >>


Card image cap

2016 Coto de Gomariz

Vita, torra viner |  Spanien |  Galicien |  Ribeiro (DO) |  Coto de Gomariz |  75 cl |  179 kr

Druvsammansättning: 70% treixadura, 15% godello, 10% albariño och 5% loureira.

Information om vinet i denna årgång: Odlingsområde: Ribeiro ligger i Galicien i nordvästra Spanien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som är planterade med 5 000-7 200 vinstockar per hektar. Jordmån: Sandblandad granitjord. Skörd: Druvorna skördades för hand. Tillverkning/Vinifiering: Druvsorter från olika vingårdslägen jäser separat. 80 procent av musten jäser på rostfria ståltankar och 20 procent på gamla franska ekfat om 500 liter. Det vin som jäst på ekfat lagras på samma fat tillsammans med sin jästfällning i cirka fyra månader.

Provningsdatum: 2019-07-27

Provningsanteckningar: Gul, fet frukt samsas med ansenliga doser ekfat och en syra som inte riktigt lyckas skänka fräschör. Munkänslan är smörfet och vaxig i fyllig, matorienterad stil. En grillad kyckling hade kanske funkat till vinet men på egen hand upplever vi det lite baktungt och klumpigt.

Till vinet >>