Alla provade viner från appellationen Côtes-du-Rhône-Villages

Röda viner

2015 Guillaume de Rouville Saint Maurice

Region: Rhône
Producent: Domaine del' Echevin
Provningsdatum: 2018-06-23
Pris: 149 kr

Till vinet >>

Småglöggig, varm medelfyllig smak. Bra syra och viss strävhet. Mörka bär, torkade örter, svarta oliver. Josig och god och redo att drickas i en inte helt okomplex stil.

2014 Guillaume de Rouville Saint Maurice

Region: Rhône
Producent: Domaine del' Echevin
Provningsdatum: 2017-02-04
Pris: 170 kr

Till vinet >>

Domaine del' Echevin gör här en 95 %-ig Syrah (med 5 % Grenache) från två vingårdar belägna på lite högre höjd vilket verkligen avspeglar sig i fräschör och finess. Solmogna röda och mörka bär slåss om utrymmet med de klassiska korvkokskryddorna liksom provencalska örter och blommor. Här finns finess och balans i kombination med generositet och flörtig frukt. Verkligen snyggt vinmakande men frågan är om inte vinet hade vunnit på ett par års lagring för att locka fram utveckling och komplexitet. I dagsläget är det väldigt rättframt och utmanar inte direkt gommen. Hur som helst gott på egen hand men suveränt till ett par skivor salami.

2016 Je Ne Souffre Plus Côtes-du-Rhône Villages

Region: Rhône
Producent: Domaine del' Echevin
Provningsdatum: 2018-06-28
Pris: 145 kr

Till vinet >>

Syrahig med violgodis, kött, lavendel och lakrits. Mjölkig, blommig, lantlig, munkänsla och viss hetta i eftersmaken. Mjuk i tandköttet men frisk och småkomplex.

2015 Les Cassagnes de la Nerthe

Region: Rhône
Producent: Château La Nerthe
Provningsdatum: 2018-11-17
Pris: 159 kr

Till vinet >>

Urtypisk med läskande sälta, torkade sydfranska örter, mörka kryddor, skimrande violblommighet och hallonbärighet. Vi får en torr, balanserad och fortfarande ung upplevelse där tanninerna säkert kan rundas av ytterligare vid lagring. Elegant, nyanserat och lagom ekat. Bland det godaste vi har provat från appellationen känns det som.