Alla provade viner från appellationen Emilia IGT


Röda viner

Card image cap

2010 Barbera della Stoppa La Azienda Vitivinicola La Stoppa

Röda viner |  Italien |  Emilien-Romagna |  Emilia IGT |  La Azienda Vitivinicola La Stoppa |  75 cl |  229 kr

Druvsammansättning: Barbera

Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven

Provningsdatum: 2019-02-16

Provningsanteckningar: Bra tryck i den här barberan som med sina lädertoner och parfymer närmast för tankarna till Barolo. Bråddjup frukt med lager på lager av nyanser; plommon, viol, tobak, örtbeska, kryddlåda och våta stenar. Eftersmaken är lång med tandköttsdröjande tanniner och läskande syra. Och visst upplever vi någon slags hustypisk (?) sötma i avslutet? Ett ruggigt bra vin som i våra ögon borde vara på sin utvecklingstopp just nu.

Till vinet >>


Card image cap

2019 Trebbiolo Rosso La Stoppa

Röda viner |  Italien |  Emilien-Romagna |  Emilia IGT |  La Azienda Vitivinicola La Stoppa |  75 cl |  185 kr

Druvsammansättning: Druvsammansättning ej angiven

Information om vinet i denna årgång: Information om vinet i denna årgång ej angiven

Provningsdatum: 2021-03-13

Provningsanteckningar: Stökigt och vilt i munnen med syror, tanniner och bär huller om buller tillsammans med grus, örter och stalltoner. Betydligt lugnare efter luft utan att tappa i personlighet. Det här är nog den busigaste årgången hittills av vinet som vi har provat. Här finns en härlig nyansrikedom med violer och plommonkompott i framkant. Ett säreget vin som nog inte är för alla och som absolut behöver lite tid i källaren för att lugna ner sig.

Till vinet >>


Card image cap

2016 Trebbiolo Rosso La Stoppa

Röda viner |  Italien |  Emilien-Romagna |  Emilia IGT |  La Azienda Vitivinicola La Stoppa |  75 cl |  169 kr

Druvsammansättning: 60% barbera och 40% bonarda

Information om vinet i denna årgång: Jordmån: Slam- och lerjord. Tillverkning/Vinifiering: Jäsning och skalmaceration på ståltankar och cementtankar med naturliga jäststammar i 20 dagar.

Provningsdatum: 2020-01-26

Provningsanteckningar: Personlig smak med naturliga vibbar. Bra drag i syrorna och en lätt tanninstruktur. Tät bärighet som upplevs söt med moreller, russin, örter och stall. Initialt lite busigt bubbligt men efter luftning betydligt lugnare i temperamentet. Ett härligt, udda vin.

Till vinet >>


Card image cap

2016 Trebbiolo Rosso La Stoppa

Röda viner |  Italien |  Emilien-Romagna |  Emilia IGT |  La Azienda Vitivinicola La Stoppa |  75 cl |  169 kr

Druvsammansättning: 60% barbera och 40% bonarda

Information om vinet i denna årgång: Jordmån: Slam- och lerjord. Tillverkning/Vinifiering: Jäsning och skalmaceration på ståltankar och cementtankar med naturliga jäststammar i 20 dagar.

Provningsdatum: 2019-02-15

Provningsanteckningar: Skönt funkig med rödbärighet och en lite köttig eftersmak. Fräschör uppnås genom pigga syror och mineralisk sälta. Här finns tanniner för ytterligare lagring men visst är det här vinet tänkt att drickas på uppstuds? En lätt lätt sötma dröjer sig kvar i munnen men balaseras fint av det syrliga. Ett härligt vin med stor personlighet.

Till vinet >>


Card image cap

2015 Trebbiolo Rosso La Stoppa

Röda viner |  Italien |  Emilien-Romagna |  Emilia IGT |  La Azienda Vitivinicola La Stoppa |  75 cl |  169 kr

Druvsammansättning: Barbera 60%, Bonarda 40%

Information om vinet i denna årgång: Vineyards: Vines with Guyot system rooted on clay-loam soils. Winemaking: Maceration on the skins for about 20 days using only indigenous yeasts. Aging: 10 months in steel tanks.

Provningsdatum: 2018-06-23

Provningsanteckningar: Funk och charm på flaska. Det är murrig solmogen frukt med en liten sötma. Men det slår aldrig över. Det finns tillräckligt med pigg syra och tanninstruktur för att behålla balansen.

Till vinet >>


Card image cap

2015 Trebbiolo Rosso La Stoppa

Röda viner |  Italien |  Emilien-Romagna |  Emilia IGT |  La Azienda Vitivinicola La Stoppa |  75 cl |  169 kr

Druvsammansättning: Barbera 60%, Bonarda 40%

Information om vinet i denna årgång: Vineyards: Vines with Guyot system rooted on clay-loam soils. Winemaking: Maceration on the skins for about 20 days using only indigenous yeasts. Aging: 10 months in steel tanks.

Provningsdatum: 2018-03-21

Provningsanteckningar: Småfunkigt med mörk- och rödbärighet snyggt ackompanjerat av örter, nötter, sötlakrits, olika pepparsorter och granskott. Lätt i munnen med snälla tanniner och läskande blodapelsinsyra. Det måste ha varit minst tio år sedan vi drack bonarda i någon form men visst känner vi igen det saftiga, lite köttiga anslaget. En supergod och superintressant blend där barberan står för kraften och strukturen för en gångs skull.

Till vinet >>