Alla provade viner från appellationen Touraine

Röda viner

2011 Château du Petit Thouars Cépage Cabernet Franc

Region: Loire
Producent: Château du Petit Thouars
Provningsdatum: 2016-10-30
Pris: 146 kr

Till vinet >>

Ett underbart vin med fin utveckling och tydlig ursprungstypicitet. Svarta vinbär och cederträ förstås, fint integrerat med en lätt örtkärv känsla, småstallighet och finessrik fruktighet. Fortfarande viss strävhet och helt klart lagringsdugligt, samtidigt otroligt klunkvänligt just nu. Gynnsamt prisläge dessutom och klockrent köpläge med tanke på stundande höstgrytor.

2009 Château du Petit Thouars Cépage Cabernet Franc

Region: Loire
Producent: Château du Petit Thouars
Provningsdatum: 2015-12-14
Pris: 140 kr

Till vinet >>

Sötmogen och samtidigt Loiresval mörkbärighet med tydlig utveckling genom korinter och integrerad ekkrydda. Här får både ursprung och druva fritt spelrum och bildar en skön enhet. Varken särskilt stort eller komplext, bara väldig gott, fint utvecklat och harmoniskt sammansatt. Klunkfaktorn är mycket hög med tanke på fräschör och föredömligt låg alkohol. Sånt här ser vi gärna mer av på monopolets hyllor.

Vita, torra viner

2016 Sauvignon Blanc

Region: Loire
Producent: Les Maisons Brulées
Provningsdatum: 2018-05-19
Pris: 100 kr

Till vinet >>

Ett medelfylligt och trevligt vin. Rent och fint. Tydliga toner av Sauvignon blanc, svartvinbärsblad blandat med florala toner. Härliga syror bidrar med friskhet samtidigt som det hänger kvar bra i gommen. Flaskan tar slut snabbt vilket är ett gott tecken.