Alla provade viner från appellationen Bourgueil

Röda viner

2010 Bourgueil Les Cent Boisselées

Region: Loire
Producent: Pierre-Jacques Druet
Provningsdatum: 2016-03-05
Pris: 129 kr

Till vinet >>

Röd, ganska genomskinlig färg som vittnar om viss utveckling. Doften är köttig och bärig med typicitet i form av svarta vinbär, paprika, gräs och ceder men också komplexare toner av örter, viol, vit persika och läder. Smaken är frisk och fräsch med god tanninstruktur i saftig, lättklunkad stil. För en billig peng får vi här en stramt syrlig upplevelse med fin energi och spänst. Välmatat och gott att dricka nu eller spara och vi ångrar att vi inte köpte fler flaskor när det begav sig.

2016 Breton Bourgueil Trinch

Region: Loire
Producent: Domaine Breton
Provningsdatum: 2019-02-01
Pris: 209 kr

Till vinet >>

Saftigt och stalligt ger husstilen vi så väl känner och uppskattar. Det här är lite mer easy drinking än vi är vana vid från producenten med mjuka tanniner och frisk syra. Säkra markörer av ceder, gräs, svarta vinbär och grafit ger druva och ursprung. Inget lagringsobjekt som vi ser det men ett riktigt gott vin rätt upp och ner.

2015 Breton Les Galichets

Region: Loire
Producent: Domaine Breton
Provningsdatum: 2018-10-20
Pris: 179 kr

Till vinet >>

En kraftfull men saftig cab franc med ganska djupa toner av röda vinbär, cederträ, stenar och stall. Kroppen är lätt men vi hittar en fin struktur genom syra och tanniner och framtiden i källaren ser ljus ut. Naturligt och gott från favoritproducenten.

2000 Grand Mont Bourgueil

Region: Loire
Producent: Pierre-Jacques Druet
Provningsdatum: 2017-11-05
Pris: 189 kr

Till vinet >>

Supertypisk med svarta vinbär, grön paprika och grafit. Suverän utveckling med runda tanniner, intakt syra och en touch av häststallar som mildras något med luft. Saftigt och lättklunkat med total harmoni i en sammansatt helhet. Visst finns det luckor i koncentration och längd men vinet är otroligt gott och blindgissarna använder omdömen som ungt och piggt. Ett kanonköp.

2014 Nuits d'Ivresse

Region: Loire
Producent: Domaine Breton
Provningsdatum: 2018-04-22
Pris: 189 kr

Till vinet >>

2014 Nuits d’Ivres dricks fint nu men känslan säger att det finns mer att hämta med lagring. Blåbläckig frukt med eneträ, gräs, koskit och stenkross. Fräscha syror och småtaggiga tanniner fortfarande. Ett härligt och ärligt vin.