Alla provade viner från appellationen Barbera del Monferrato (DOC)

Röda viner

2011 Barbera del Monferrato

Region: Piemonte
Producent: Livio Pavese
Provningsdatum: 2017-09-23
Pris: 109 kr

Till vinet >>

Ny årgång av en liten pärla i sortimentet. Även denna gång enkelt men gott i mörkbärig, småmintig stil med en del torkade örter, viss blommighet och den där smörkolan som vi kanske hade klarat oss utan. Som hand i handske till osso buco med risotto Milanese men trevlig även på egen hand. Rekommenderas igen i sin prisklass.

2010 Barbera del Monferrato

Region: Piemonte
Producent: Livio Pavese
Provningsdatum: 2017-06-17
Pris: 109 kr

Till vinet >>

Verkligen en liten pärla att söka upp. Förvisso enkelt men gott och välgjort för pengen. Mörbärigt och småköttigt med mintig touch. Smörkolan kunde vi klarat oss utan men den luftar bort efter hand. Eftersmaken är ganska kort. Trots sin simpla framtoning fyller man gärna på i glaset vilket ju är ett kvalitetstecken så gott som något.

2009 Barbera del Monferrato

Region: Piemonte
Producent: Livio Pavese
Provningsdatum: 2015-11-29
Pris: 109 kr

Till vinet >>

Färgen skvallrar om en viss utveckling. Det drar år det tegelröda ute i kanterna. Doften domineras initialt av tertiära aromer som stall och cigarrlåda. Men med luftning träder primära aromer som violer och körsbär fram. I avslutet kommer sekundäraromer i form av en lätt vaniljnyans. I munnen ligger vinet medelfylligt och friskheten är påtagligt vital. Tanninerna börjar slipas ner men det finns ryggrad så det räcker till. Avslutet är lite animaliskt och väldigt långt. Vinet känns på det hela taget dynamiskt och komplext. En titt på prislappen och vi hajar till av lycka. Gillar man mogen Barbera med ytterligare potential är köprekommendationen självskriven.