Alla provade viner från appellationen Badacsony

Vita, torra viner

2006 Badacsonyi Kéknyelü

Region: Transdanubien
Producent: Szeremley
Provningsdatum: 2018-06-20

Till vinet >>

Osannolikt ungdomligt med citroner, kiwi, gröna druvor, apelsin och salt lakrisal. Kraftfull, rökig mineral och lätt cykelslang backar upp. Känslan i munnen är knastertorr och superelegant med koncentration utan tyngd. Ett otroligt gott vin, fräscht och elegant utan några större tecken på ålder sånär som på en fläkt av hö och tobak.

2013 Rajnai Rizling

Region: Transdanubien
Producent: Bencze Családi Birtok
Provningsdatum: 2017-11-05

Till vinet >>

Mycket frisk, medelfyllig smak med viss utveckling. Vi hittar honung, gula plommon, vax, rökig mineral och örtbeska. Eftersmaken är lång och ren. Ett väl byggt, intensivt, personligt och otroligt gott vin. Tänk dig det aromatiska uttrycket i riesling i kombo med den stramt mineraliska strukturen i en Bourgogne så börjar du närma dig sanningen.

2015 Szigligeti Olaszrizling

Region: Transdanubien
Producent: Szászi Birtok
Provningsdatum: 2017-11-17

Till vinet >>

Honungstoner, tropisk frukt och rökig mineral om vartannat i ett hav av pigga syror och småfet fyllighet. Eftersmaken är lång med upplevd sötma och hintar av limeskal och harsyraörtighet. Struktur och smak är båda på plats och i ganska hård konkurrens kan det här vara den bästa Olaszrizling vi har druckit. Åtminstone den godaste.