Alla provade viner från appellationen Montepulciano d'Abruzzo (DOC)

Röda viner

2015 Concrete

Region: Abruzzerna
Producent: De Fermo
Provningsdatum: 2019-01-14

Till vinet >>

Jäst och lagrat på betong. Buteljerat utan filtrering. Naturligt och gott. Närmast Bordeaux-näsa med stall och mörk frukt. Markerad syra drar upp mungiporna. Riktigt häftigt rent ut sagt.

2015 Concrete

Region: Abruzzerna
Producent: De Fermo
Provningsdatum: 2017-08-01

Till vinet >>

Doften är till en början riktigt obehaglig med musskit och medicinalörter. Detta luftas bort (bäst andra dagen) och släpper fram mildare örter, mörka bär och stenig grusväg. Blommiga övertoner och flyktig parfym adderar djup och komplexitet. I munnen uppträder vinet hyfsat mjukt med en kraftfull fruktighet som aldrig blir söt. Bra drag i syrorna som förlänger den koncentrerade smaken. Ofitrerat, oekat, naturligt gott.

2010 Tajano Montepulciano d'Abruzzo

Region: Abruzzerna
Producent: Umani Ronchi
Provningsdatum: 2012-04-30
Pris: 79 kr

Till vinet >>

Ganska tunn, hallonröd färg. Ungdomlig, småsyltig, körsbärsbärig doft med nyanser av söta björnbär, mjölkchoklad och en pust violblom. Smaken är ungdomlig, fräscht bärig och ganska mjuk i medelfyllig kropp. Syrliga körsbär, jordgubbar och nyhyvlade ekspån. Det här är ett vin som levererad helt okej vad gäller intensitet och smakupplevelse i sin prisklass men visst kan vi hitta lite ogint gröna och brända toner i eftersmaken.