Alla provade viner från appellationen Dry Creek Valley (AVA)

Röda viner

2010 Seghesio Cortina Zinfandel

Region: Kalifornien
Producent: Seghesio Family vineyards
Provningsdatum: 2018-04-30
Pris: 299 kr

Till vinet >>

Utvecklat med mjuk frukt. Skogens alla bär i saftig men koncentrerad stil. Torrt och varmt är känslan vilket väl speglar terroiren? Tankarna går till Châteauneuf-du-Pape med balanserad alkoholfyllighet och härlig varm bärighet. Strukturerat och välgjort men vi hade gärna sett lite mer liv och rörelse. Kanske några år för gammalt?

2010 Seghesio Cortina Zinfandel

Region: Kalifornien
Producent: Seghesio Family vineyards
Provningsdatum: 2016-11-20
Pris: 299 kr

Till vinet >>

Färgen är ungdomligt djup mörkröd. Doften är enormt inbjudande och allehanda blå bär samsas i den något florala buketten. Den friska frukten kommer i främsta rummet men den omisskännliga mandelmassan anländer med lite tålamod och luft. Vi får även lite kokosflingor och cigarrlåda, men i övrigt är ekfaten föredömligt återhållna i uttrycket. Vinet är otroligt välbalanserat. De 16 procenten känns inte alls (i smaken vill säga) och vinet är närmast slankt med tanke på ursprung. Det här kan vara den bästa, och godaste, Zin vi korkat upp.

2004 West Cabernet Sauvignon Reserve

Region: Kalifornien
Producent: Valhall Wines
Provningsdatum: 2014-03-28
Pris: 291 kr

Till vinet >>

Utvecklad, fortfarande sträv smak med ett uns läder. Vi får en frisk och saftig upplevelse med peppriga, lite svarta nyanser och inslag av Crème de cassis, grön paprika och viss metallisk burktomat. Vinet är koncentrerat men ändå balanserat och inte utan elegans.