Alla provade viner från appellationen Lodi (AVA)

Röda viner

2013 7 Deadly Zins

Region: Kalifornien
Producent: Michael-David Winery
Provningsdatum: 2016-06-27
Pris: 139 kr

Till vinet >>

Mörkröd, tät färg med blåstick. I munnen mjuk, saftig och drickvänlig med mörk frukt, jordgubbar, violblom, mörk stenighet, lakrits och rostad ek. Tyvärr dras helhetsintrycket ner genom en lite platt syra och vinet känns efter hand något jolmigt. På det hela taget gott men inte jättepiggt.

2009 Gnarly Head Old Vine Zinfandel

Region: Kalifornien
Producent: Gnarly Head Cellars
Provningsdatum: 2011-06-25
Pris: 89 kr

Till vinet >>

Billig Zinfandel blir gärna både sött syltig och brännande eldig, två egenskaper som vi inte riktigt kommer överens med. Den här versionen från heta Lodi är inget undantag men bjuder åtminstone på en god syra, möjligen tillsatt, som ger fräschör åt klumpigheterna. Det känns svårt att rekommendera det här viner till någon då det varken fungerar till mat eller på egen hand. För mycket jolmig, extraherad frukt och alkohol helt enkelt. Färgen är ungdomligt blåröd. Doften ger oss typiska noter av björnbärssylt, jordgubbar, lite örter och ekfärgad choklad. Smaken har en fint rödbärig syra som stretar emot bra mot en ganska kladdig, söt frukt och obalanserad alkohol. Ett par munnar av vinet räcker gott, sen blir det snabbt trist och identitetslöst.

Vita, torra viner

2012 Michael David Chardonnay

Region: Kalifornien
Producent: Michael-David Winery
Provningsdatum: 2014-03-07
Pris: 139 kr

Till vinet >>

Härligt fet, smörig och nötig smak med ett hav av olika tropiska frukter. Eken är rejäl men lyxig och upplevs fint integrerad i den täta frukten. Alkoholen håller sina stadiga 14,5% men är snyggt inbäddad i syra och frukt och bidrar egentligen bara med en skönt oljig fyllighet. Det här var ett riktigt bra vin i sin prisklass och kan inte annat än rekommenderas till den som är sugen på en fullmatad men balanserad och välgjord Chardonnay, långt ifrån burgundisk elegans och mineral.