Alla provade viner från appellationen Maipo Valley

Röda viner

2009 Chaski Petit Verdot

Region: Valle Central
Producent: Pérez Cruz
Provningsdatum: 2012-11-17
Pris: 169 kr

Till vinet >>

Ung, tät, röd färg. Kraftig, fruktig, lätt rökig, något grönstjälkig doft med inslag av körsbär, svarta vinbär och salvia. Smaken är mycket frisk, ganska mjuk och fruktpackad med inslag av körsbär och mintchoklad. Torrt, smårökigt och lite kartigt men välgjort och generöst mulligt med bra tryck på alla fronter. Vi saknar personlighet och tycker att frukten står lite väl mycket i fokus. Inte omöjligt att ett par års lagring skulle kunna runda av vinet något.

2010 Viña Tarapacá Gran Reserva Etiqueta Azul Viña Tarapacá

Region: Valle Central
Producent: Viña Tarapacá
Provningsdatum: 2014-01-20
Pris: 241 kr

Till vinet >>

Vi möts av ett brutalt överdåd på alla fronter: superextraherad frukt, tungt söt ek och en väldig alkoholhetta i avslutet. Frukten lyckas vara både syltig, grön och bränd på samma gång. Cab francen lyser igenom med karaktärisiska nyanser av svarta vinbär, ceder och mynta. Syrahn antas addera örtighet och pepprighet. Det här vinet är alldeles för maffigt och obalanserat för oss, faktiskt i det närmsta odrickbart. Less is fortfarande more.

Vita, torra viner

2010 Viña Tarapacá Ex Zavala Reservado Chardonnay

Region: Valle Central
Producent: Viña Tarapacá
Provningsdatum: 2015-01-31

Till vinet >>

Färgen är klar med gul touch, skvallrar om viss utveckling och ekbehandling. Doften är generös men enkel. Vi får citrus och tropisk frukt. Smaken adderar främst lime och en hint av vanilj. Inte så fet som man skulle tro. Ett korrekt men ospännande och enkelspårigt vin.