Alla provade viner från appellationen Volnay

Röda viner

2009 Volnay Camille Giroud

Region: Bourgogne
Producent: Camille Giroud
Provningsdatum: 2012-01-25
Pris: 259 kr

Till vinet >>

Smaken är ung, lite animalisk med en härligt söt, solmogen frukt såsom körsbär och jordgubbar. Vi hittar kryddighet i form av muskot och kryddnejlika samt en delikat, parfymblommig nyans som påminner om kaprifol. Smaken lever inte riktigt upp till doftens löften. Vi får en ung, frisk, mjuk upplevelse med inslag av röda, söta bär, rostad ek, choklad och mineral. Helhetsintrycket ger oss ett gott, stabilt vin med en härlig doft som kanske trots allt inte har det djup man hade önskat.

2009 Volnay Fernand & Laurent Pillot

Region: Bourgogne
Producent: Fernand & Laurent Pillot
Provningsdatum: 2016-02-06
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Om röd Bourgogne hade varit så här ljuvlig varje gång istället för var tionde så hade vi tveklöst fyllt källaren med drycken i fråga. En smått magisk doft fylld av parfym, rökelser, blomster och violett bärighet följs upp av en rejäl och inte helt osträv smak med friska syror. Det var två år sedan vi provade förra flaskan av årgången och nu har det verkligen hänt grejer. Den primära, något endimensionella smaken har ersatts av utvecklade, komplexa och sammansatta nyanser. Ekfaten har integrerats perfekt och ger nu tillsammans med druvan en kryddig upplevelse. Kunde säkert ha fått ligga längre men är fantastiskt i skrivande stund. Ett stort litet vin men framför allt sagolikt gott.

2009 Volnay Fernand & Laurent Pillot

Region: Bourgogne
Producent: Fernand & Laurent Pillot
Provningsdatum: 2013-02-23
Pris: 199 kr

Till vinet >>

Inte jättetät jordgubbsröd färg. Tydligt köttig, stenig doft med inslag av körsbär, hallon, lingon, örter, rökelser och mineral. Mycket frisk, småsträv, medelfyllig smak med animaliska och jordiga toner. Körsbär, lingon, rosor, örter och rostad ek kompletterar. Det här är ett riktigt välstrukturerat vin och vi känner att vi nog är lite väl tidigt ute med skruvkorken här. Det gör visserligen inte så mycket då vinet redan nu är gott och efter lite luftning ganska öppet. Passar ypperligt till ankbröstet med potatismos.