Röda viner
Bra tryck i den här barberan som med sina lädertoner och parfymer närmast för tankarna till Barolo. Bråddjup frukt med lager på lager av nyanser; plommon, viol, tobak, örtbeska, kryddlåda och våta stenar. Eftersmaken är lång med tandköttsdröjande tanniner och läskande syra. Och visst upplever vi någon slags hustypisk (?) sötma i avslutet? Ett ruggigt bra vin som i våra ögon borde vara på sin utvecklingstopp just nu.
Skönt funkig med rödbärighet och en lite köttig eftersmak. Fräschör uppnås genom pigga syror och mineralisk sälta. Här finns tanniner för ytterligare lagring men visst är det här vinet tänkt att drickas på uppstuds? En lätt lätt sötma dröjer sig kvar i munnen men balaseras fint av det syrliga. Ett härligt vin med stor personlighet.
Funk och charm på flaska. Det är murrig solmogen frukt med en liten sötma. Men det slår aldrig över. Det finns tillräckligt med pigg syra och tanninstruktur för att behålla balansen.
Småfunkigt med mörk- och rödbärighet snyggt ackompanjerat av örter, nötter, sötlakrits, olika pepparsorter och granskott. Lätt i munnen med snälla tanniner och läskande blodapelsinsyra. Det måste ha varit minst tio år sedan vi drack bonarda i någon form men visst känner vi igen det saftiga, lite köttiga anslaget. En supergod och superintressant blend där barberan står för kraften och strukturen för en gångs skull.