Alla provade viner från appellationen Chablis

Vita, torra viner

2016 Chablis Bouchard Aîné & Fils

Region: Bourgogne
Producent: Bouchard Père & Fils
Provningsdatum: 2018-01-13
Pris: 149 kr

Till vinet >>

Smörig, basilikaörtig och citrusdominerad smak med limesyra och ursprungstypisk kalkmineral. Vinet uppträder småfylligt och friskt i en allmänt rejäl och robust stil. Ganska charmigt och gott med tydlig adress. Ungt men med mogen frukt och eventuellt ett objekt för källaren några år även om det dricks bra redan nu. Fantastisk till kycklingen med grönmögelost och klyftpotatis.

2011 Chablis Domaine Thierry Mothe

Region: Bourgogne
Producent: Thierry Mothe
Provningsdatum: 2013-04-30
Pris: 109 kr

Till vinet >>

Det här är en riktigt skön, om än ganska enkelspårig Chablis. En god dos av det vi önskar oss; syra, mineral, solmogen gul frukt. Generöst med alla ingående delar och bra balans dessemellan. Eftersmaken är inte jättelång, komplexitet och nyansrikedom måttlig och lagringsdugligheten är tveksam men att smutta på eller till thailändska musselsoppan fungerar det riktigt hyggligt. Rekommenderas i sin prisklass.

2010 Chablis Saint Martin

Region: Bourgogne
Producent: Domaine Laroche
Provningsdatum: 2014-06-14
Pris: 159 kr

Till vinet >>

En utvecklad doft med smörstekta kantareller och bacon och smak av bokna äpplen, Lakrisal, Bassetts vingummi och mandelmassa gör att sinnena hjular av vinglädje. Vinet har bra syra och generös längd och vi bedömer mognaden vara på topp just nu. Vinet vinner enormt på en rejäl stund i karaffen och är mycket matvänligt. Vi fann en underbar kombo med laxlindad torskrygg med grönkålstimbal och flädersås. Fyndstämpeln är given.