Vulkanviner i små partier-släppet 2 mars

Card image cap

Cornelissens vinfilosofi är att odla vin helt utan tillsatser. Han ses som en stark företrädare för naturvinsrörelsen.

Dags för släpp av små partier på Systembolaget och vi har hittat en hel del viner som har fångat vårt intresse. Särskilt spännande på pappret är vinerna från Etnas sluttningar på Sicilien, dessutom från några av de mest intressanta vinpersonligheterna just nu.

Arianna Occhipinti känner vi sedan tidigare genom SP68 Rosso som nu släpps i ny årgång. Det är ett häftigt vin i säregen stil och ett givet inköp för oss. SP68 Rosso kommer från appellationen IGT Terre Siciliane som omfattar hela Sicilien, alltså inte bara Etna. Appellationen skapades 2011 i syfte att ersätta IGT Sicilien.

Nästan ännu hetare i vinkretsar är vinpersonligheten Frank Cornelissen och hans viner. Nu släpps två av hans viner där Munjebel görs på 100 % av druvsorten Nerello mascalese och Contadino är en blend av 85% nerello mascalese samt 15% nerello capuccio, minella nera, alicante bouschet och minella bianco. Cornelissens vinfilosofi är att odla vin helt utan tillsatser. Han ses som en stark företrädare för naturvinsrörelsen.

(2018-03-02)

Till artikelarkivet >>