Ett långt farväl

Card image cap

Kanske kommer vi aldrig helt att klippa banden men det kommer att bli allt glesare mellan våra möten. Det har varit ett långt farväl men nu är det dags att gå vidare.

Du var en stöddig typ när vi träffades. Hård och kantig och allmänt vresig. Vi gillade de sidorna hos dig eftersom de utmanade oss. Vi tvingades tänka om, tänka nytt. Du förändrade vår syn på världen. Du var inte mjuk, snäll och medgörlig som de andra. En rebell.

Vi bestämde oss för att respektera dig för vad du var, att inte låta din tjurighet förstöra vänskapen. Du kunde inte bry dig mindre, vänskapen var inte besvarad. Vi tvekade. Vi började tröttna på dina attitydproblem. Kanske skulle du mjukna med tiden? Kanske kunde vi få dig på andra tankar?

Vi försökte förändra dig. Vi gav dig tid. Lång tid. Men vi började också ifrågasätta dig. Vi ställde krav på dig; bli en annan, något nytt, lite mer som de andra. Du lyssnade inte, slöt dig alltmer och vägrade all form av likriktning.

Ett fåtal gånger har vi kommit överrens. Ett fåtal gånger har du öppnat upp dig och bjudit på dig själv. Vi hade hoppats på fler sådana tillfällen men det är alltid på dina villkor. Du gör som du behagar.

Du finns fortfarande med oss men nu dikterar vi villkoren. Vi kontaktar dig. Vi går därifrån om du är tvär. Kanske kommer vi aldrig helt att klippa banden men det kommer att bli allt glesare mellan våra möten.

Det har varit ett långt farväl men nu är det dags att gå vidare. Tannat, käre vän, hej då.

(2017-04-03)

Till artikelarkivet >>