Senaste:

2006 Château Montus

Information

Region: Sud-Ouest
Appellation: Madiran
Producent: Alain Brumont
Druvsort/er: 85% tannat och 15% cabernet sauvignon.
Provningsdatum: 2015-10-21
Pris: 167kr
Volym: 75cl

Provningsanteckningar

Mycket tät, rödsvart färg. Utvecklad näsa dock med kompakt fruktighet. Djup, blå frukt med viss örtighet blandas upp med generösa ektoner i form av kaffe, mörk choklad och tobak. Vi smakar och får i munnen ett mycket fylligt, ganska strävt vin med fin fräschör och en lätt värme i avslutet. Smakmässigt som en Bordeaux från västra stranden med svarta vinbär, korinter, kaffe och jord, men såklart mycket robustare i stilen. Ett mycket koncentrerat och gott vin, inte helt utan elegans och med fin mognad. Inga problem för den som vill spara den här årgången ytterligare.

Mer information

Jordart/jordmån: Ler- och stenjordar. Skörd: I slutet av september och början av oktober. Avkastningen var 40 hektoliter per hektar. Vinifiering: Jäsning vid 28°C. Skalmaceration i tre till sex veckor. Malolaktisk jäsning på ekfat. Lagring: På sin jästfällning. 12-14 månader på ekfat, varav 80 procent var nya. Vinet har inte filtrerats innan buteljering. Vingården Montus omfattar 80 hektar. Vinmakare är Fabrice Dubosc och Simon Forgues.

Senast provat av vinet Château Montus