Alla provade viner från producenten Tenuta di Capezzana

Röda viner

2009 Villa di Capezzana

Region: Toscana
Appellation: Carmignano (DOCG)
Provningsdatum: 2017-09-23
Pris: 217 kr

Till vinet >>

Makalöst snygg utveckling med sval, cabbig känsla. Vinet är helt mjukt med saftig frukt och en hel del stall. Körsbär såklart men påtagligt med svarta vinbär och mörka plommon också. Lyxigt rostad ek, tobak och undervegetation ger komplexitet men framförallt är vinet otroligt harmoniskt och gott. En oväntad men klockren wow-upplevelse. Ett stort vin.

2009 Villa di Capezzana

Region: Toscana
Appellation: Carmignano (DOCG)
Provningsdatum: 2015-09-20
Pris: 217 kr

Till vinet >>

Mellantunn, röd färg. Intressant doft som speglar druvkompositionen väl med körsbärsbärighet, lättkokta rotfrukter, blommor, lacknafta, rökt chark och stallbacke. Smaken är mycket koncentrerad med rejäla tanniner och frisk syra. Vi får en fruktpackad, kraftfull upplevelse med mycket lång eftersmak. Ett stort vin med stor potential. Frågan är om det inte krävs ytterligare år på rygg för att den maximala potentialen ska uppnås.

2005 Villa di Capezzana

Region: Toscana
Appellation: Carmignano (DOCG)
Provningsdatum: 2010-07-31
Pris: 216 kr

Till vinet >>

Mörkt, mörkt röd, tät färg med ett skimmer av tegel i kanten. En underbart nyanserad, tät doft möter näsan. Vi ges en hel del utvecklade toner i form av Coca Cola, stallbacke, vitpeppar och svart kaffe, men också fräschör genom rosor, körsbär förstås, samt nypon och lagerblad. På det hela taget mycket snyggt med avvägd ek och väl inbakad Cabernetfeeling. Smaken är suveränt slank och sangiovesefrisk med fint munrunda tanniner. Syrliga körsbär, vitpeppar och mineraler kompletteras fint med stalltoner, jord, kaffe och milda kryddor. Detta är ett mycket vackert balanserat vin, gott redan nu men med fortsatt framtid. Vi antecknar en marginell värme i eftersmaken på minuskontot.