Senaste:

Alla provade viner från producenten Beaumont des Crayères

Mousserande viner


2004 Beaumont des Crayères Fleur de Prestige
Region: Champagne
Appellation: Champagne
Druvsort/er: Chardonnay, pinot noir, Pinot munier
Provningsdatum: 2017-12-22
Pris: 319kr.

Rik på smak och vackert utvecklad med bärande syra och gräddig fyllighet. Hyfsat komplex med frukt som drar både åt det tropiska och det svenskt äppliga, mariekex, nötter, brioche och kalkig mineral. Eftersmaken är lång och ihärdig med skalbitterhet och fräschör. Ett stabilt hantverk som verkligen inte gör bort sig när något ska firas.


2002 Beaumont des Crayères Fleur de Prestige
Region: Champagne
Appellation: Champagne
Provningsdatum: 2015-09-25
Pris: 349kr.

Mogen smak med gula äpplen, brioche, nougat och mineral. Moussen är något avklingande men syran är fortfarande pigg och fräsch. I eftersmaken får vi en rejäl fruktsötma/dosage vilket kanske inte stör direkt men visst är det godast när skumpan är kruttorr? På det hela taget ett jättegott vin, väl värt att vänta på, men vi saknar definitivt den längd och komplexitet som årgången och prisklassen borde kunna åstadkomma. Hade vi haft fler flaskor hade vi nog druckit dem ganska snart då vi inte riktigt kan se ytterligare lagringspotential.


NV Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut
Region: Champagne
Appellation: Champagne
Provningsdatum: 2015-05-23
Pris: 199kr.

Här får vi en riktigt pigg apelsinsyra och en trevlig mousse som lyfter fram rena fräscha röda äpplen, goda nougattoner och en gnutta kalkig mineral. Riktigt gott och läskande som aperitif, kanske inte jättekomplext men verkligen värt ett köp. På minussidan hamnar som så ofta en något väl generös sötma. Vi vill hellre ha vår Champagne kruttorr.


NV Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut
Region: Champagne
Appellation: Champagne
Provningsdatum: 2014-01-20
Pris: 199kr.

Här får vi en riktigt pigg apelsinsyra och en trevlig mousse som lyfter fram en rena fräscha röda äpplen, goda nougattoner och en gnutta kalkig mineral. Riktigt gott och läskande som aperitif, kanske inte jättekomplext men verkligen värt ett köp. På minussidan hamnar som så ofta en något väl generös sötma. Vi vill hellre ha vår Champagne kruttorr.