Alla provade viner från producenten Massolino

Röda viner

2006 Barolo Serralunga d'Alba

Region: Piemonte
Appellation: Barolo (DOCG)
Provningsdatum: 2015-01-17
Pris: 315 kr

Till vinet >>

En slank, elegant och rödbärsdominerad Barolo i medelfyllig, mjuk stil med perfekt integrerad ek. Fantastiskt god och välutvecklad i saftig, drickvänlig stil. Inte ett under av komplexitet men onekligen väldigt välsmakande.

2005 Barolo Serralunga d'Alba

Region: Piemonte
Appellation: Barolo (DOCG)
Provningsdatum: 2014-11-11
Pris: 315 kr

Till vinet >>

Koncentrerad, utvecklad smak med mjuka tanniner. Härligt tryck i frukten med lång, ihärdig eftersmak. Ett elegant men samtidigt kraftfullt vin med röda, söta bär, lätt nyans av ekfat, brunt socker, sandelträ och kryddlåda. Otroligt gott och välbevarat, främst med tanke på att lagringsomständigheterna inte har varit de allra bästa. Välbevarade exemplar av det här vinet kan säkert sparas längre men den här flaskan har nått sin absoluta topp nu.

2001 Barolo Vigna Rionda Riserva

Region: Piemonte
Appellation: Barolo (DOCG)
Provningsdatum: 2015-04-04
Pris: 575 kr

Till vinet >>

Rödbrun färg som släpper igenom en hel del ljus, På näsan kraftfull med mörka och röda bär, tjära, violblom, stenig mineral och örter. Smaken är vidöppen och mycket koncentrerad med goda tanniner, fin syra och härligt läskande fruktighet. Vinet upplevs ganska ofjäskigt i torr, stram stil. Eftersmaken har en enorm längd med höstlöv, tryffel och parfym. Storslaget och fruktansvärt gott.

2016 Massolino Dolcetto d'Alba

Region: Piemonte
Appellation: Dolcetto d'Alba (DOC)
Provningsdatum: 2017-12-30
Pris: 150 kr

Till vinet >>

En oväntat robust dolcetto i glaset. Det är sötmogna blå plommon i förgrunden och söt lakrits i bakgrunden. Avslutet drar mot snus och en rökpuff. Ovanligt fyllig för dolcetto. Den skiljer sig dramatiskt från till exempel Principianos slanka dolcetto av samma årgång som vi provat nyligen. Tvingas vi välja väljer vi nog den lättare stilen av druvan, men Massolinos variant sitter som en smäck till fredagspizzan.