Senaste:

Alla provade viner från producenten Massolino

Röda viner


2006 Barolo Serralunga d'Alba
Region: Piemonte
Appellation: Barolo (DOCG)
Druvsort/er: Nebbiolo
Provningsdatum: 2015-01-17
Pris: 315kr.
Betyg: 88/100

En slank, elegant och rödbärsdominerad Barolo i medelfyllig, mjuk stil med perfekt integrerad ek. Fantastiskt god och välutvecklad i saftig, drickvänlig stil. Inte ett under av komplexitet men onekligen väldigt välsmakande.


2005 Barolo Serralunga d'Alba
Region: Piemonte
Appellation: Barolo (DOCG)
Druvsort/er: Nebbiolo
Provningsdatum: 2014-11-11
Pris: 315kr.

Koncentrerad, utvecklad smak med mjuka tanniner. Härligt tryck i frukten med lång, ihärdig eftersmak. Ett elegant men samtidigt kraftfullt vin med röda, söta bär, lätt nyans av ekfat, brunt socker, sandelträ och kryddlåda. Otroligt gott och välbevarat, främst med tanke på att lagringsomständigheterna inte har varit de allra bästa. Välbevarade exemplar av det här vinet kan säkert sparas längre men den här flaskan har nått sin absoluta topp nu.


2016 Massolino Dolcetto d'Alba
Region: Piemonte
Appellation: Dolcetto d'Alba (DOC)
Druvsort/er: Dolcetto
Provningsdatum: 2017-12-30
Pris: 150kr.

En oväntat robust dolcetto i glaset. Det är sötmogna blå plommon i förgrunden och söt lakrits i bakgrunden. Avslutet drar mot snus och en rökpuff. Ovanligt fyllig för dolcetto. Den skiljer sig dramatiskt från till exempel Principianos slanka dolcetto av samma årgång som vi provat nyligen. Tvingas vi välja väljer vi nog den lättare stilen av druvan, men Massolinos variant sitter som en smäck till fredagspizzan.