Senaste:

Alla provade viner från producenten Braida di Bologna Giacomo

Röda viner


2013 Il Bacialé Barbera Monferrato
Region: Piemonte
Appellation: Monferrato (DOC)
Druvsort/er: Barbera, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir
Provningsdatum: 2017-02-01
Pris: 159kr.

Knallröd färg som släpper igenom en hel del av led-lampans sken. På nosen drösvis med körsbär och tillhörande kärnor, salvia, lakrits och grusväg. Generöst och rejält så långt med elegant ambition. Smaken harmonierar fint med doftintrycken och ger ger rik, syrlig frukt med krämig chokladmousse från ekfaten. Balans och måttlighet upprätthålls genom bra syror och en närvarande men sammetslen tanninstruktur. Komplementdruvorna ger Barberan tyngd och maffighet och känns berättigade i detta sammanhang. Ett riktigt gott och välgjort vin som vi gärna dricker igenom även om Braidas rena Barbera d'Asti Montebruna föll bättre i gommen med sin svalare och mindre fruktsöta stil.


2015 Montebruna Barbera d'Asti
Region: Piemonte
Appellation: Barbera d'Asti (DOC)
Druvsort/er: Barbera
Provningsdatum: 2017-10-14
Pris: 169kr.

En ny fin årgång av vinet där det mesta är på plats för att skapa klockren drickbarhet; höga syror, avrundade tanniner, finstämd, sval frukt och en lagom dos ek. Blåa och röda bär dominerar tillsammans med en mjuk örtighet. Nyansrikt och komplext men framför allt otroligt gott att smutta på lite lätt nerkylt.


2014 Montebruna Barbera d'Asti
Region: Piemonte
Appellation: Barbera d'Asti (DOC)
Druvsort/er: Barbera
Provningsdatum: 2016-11-26
Pris: 159kr.

En fantastiskt fin Barbera med skyhöga syror, avrundade tanniner, rejäl men finstämd frukt och en alldeles lagom dos ek. Blåbärskorgen är full och visst har det slunkit med ett och annat lingon och kanske även lite harsyra och gökört. Körsbär ger ursprung tillsammans med en svag nyans av russin och salvia. Nyansrikt, komplext men framför allt otroligt gott att smutta på lite lätt nerkylt.