Senaste:

Alla provade viner från producenten Domaine de Rocheville

Röda viner


2010 Le Roi Domaine de Rocheville
Region: Loire
Appellation: Saumur
Druvsort/er: Cabernet franc
Provningsdatum: 2017-02-24
Pris: 159kr.

En pigg sjuåring minsann där utvecklingen främst märks genom bôset i karaffens botten. Och karaffens botten ser man snabbt för det här är rena rama saften vad beträffar drickbarhet. Tydligt ursprung genom svarta vinbär, gräs och blyertspenna. Knappt kännbara ekfat, möjligen nu helt integrerade, mjuka men närvarande tanniner och fräschör och energi en masse. Det här är kanske inget stort vin men verkligen helt oemotståndligt gott och klarar sig utmärkt på egen hand även om hemsnickrade burgaren med picklade tillbehör hittar en kompis i vinet. Den kraftfulla fruktigheten klarar absolut av ett liten cayennsesting från pommeskryddningen. Drick eller lagra längre, här finns struktur och koncentration.


2009 Le Roi Domaine de Rocheville
Region: Loire
Appellation: Saumur
Druvsort/er: Cabernet franc
Provningsdatum: 2017-08-18
Pris: 159kr.

Syrlig bärighet i utvecklad harmoni. Mjukt kryddig med svarta vinbär, körsbär och eneträ. Otroligt god att bara sitta och läppja på och minst lika bra till gräddiga fläskfilégrytan med kantareller. Ett stort litet vin.


Vita, torra viner


2013 La Jouvencelle
Region: Loire
Appellation: Saumur
Druvsort/er: Chenin blanc
Provningsdatum: 2017-11-29
Pris: 99kr.

Bivax, bivax, och bivax. Och så lite lovikkavante. Syrorna är rejält på bettet och det hela är mer åt det slanka än fylliga hållet. Lite tunt till kycklingklubborna med ugnsbakade rödbetor. Men ganska gott och läskande. Resterande flaskor får nog ligga till sig på ren vinst eller förlust så får vi se vad som händer.


2013 La Jouvencelle
Region: Loire
Appellation: Saumur
Druvsort/er: Chenin blanc
Provningsdatum: 2017-10-06
Pris: 99kr.

Ett flintarökigt vin med enorma syror och viss utveckling. Intressanta och goda nyanser av anis, honung, lakrisal, mandelmassa och mintchoklad. Inte jätteintensivt, snarare elegant och lätt. Drick snart säger någon, lagra betydligt längre säger en annan. Framtiden får utvisa vem som hade rätt.