Senaste:

Alla provade viner från producenten Weingut Bründlmayer

Vita, torra viner


2015 Bründlmayer Loiser Berg Grüner Veltliner
Region: Niederösterreich
Appellation: Kamptal
Druvsort/er: Grüner veltliner
Provningsdatum: 2017-09-07
Pris: 179kr.

Till en början lite tillknäppt och snål men med luft och temperatur händer det en hel del. Vi får en rejäl skopa vitpeppar i kombination med gröna nyanser av krutig mineral, örter. lime och päron. Texturen är småfet med pigga syror. Överlag bra balans och viss komplexitet. Hade förmodligen vunnit på några års lagring men gott redan nu som aperitif/törstsläckare.


2004 Langenloiser Riesling Kamptaler Terassen
Region: Niederösterreich
Appellation: Kamptal
Druvsort/er: Riesling
Provningsdatum: 2011-05-06
Pris: 96kr.

En oemotståndlig doftbukett av honung och mineral sveper ur glaset. Vi smakar och finner samma nyanser i smaken. En generös frukt och en viskös koncentration gör vinet mycket matvänligt. Syran borgar för ytterligare lagring men man kan känna en halmtorr utveckling och äppleboknad redan i nuläget. Vi ser inga luckor och måste betrakta vinet som ett sällsynt prisvärt fynd för Rieslingälskaren. Bra jobbat Willy!


2013 Steinmassel Riesling
Region: Niederösterreich
Appellation: Kamptal
Druvsort/er: Riesling
Provningsdatum: 2015-03-28
Pris: 199kr.
Betyg: 90/100

En klar gyllengul nyans ger redan vid anblicken en känsla av kvalitet. En ren doft av gråpäron, honung, tropiska frukter och mineral bekräftar tesen. Den friska och ganska fylliga smaken bekräftar kvalitetstesen åter igen. För den som vill ha lite mer avrundade syror rekommenderar vi några år i källaren. Annars finns ingen anledning att vänta.