Alla provade viner från producenten Bodegas Hnos Pérez Pascuas

Röda viner

2005 El Pedrosal

Region: Kastilien-León
Appellation: Ribera del Duero (DO)
Provningsdatum: 2011-03-26
Pris: 82 kr

Till vinet >>

Röd färg med transparent tunga. Utvecklad, fruktig, något örtig doft med inslag av svarta vinbär, blåbär, hallon, lakrits, svamp, blyertspenna och en inte alltför angenäm ton av burktomat. Smaken är utvecklad, syrlig, lätt och mjuk med ett uns eldighet och en säregen salt ton. Vi hittar torkad frukt och grön paprika. Ett lite för utvecklat vin som tappar en hel del stuns med luftning.

2004 El Pedrosal

Region: Kastilien-León
Appellation: Ribera del Duero (DO)
Provningsdatum: 2012-07-22
Pris: 77 kr

Till vinet >>

Rejält utvecklad färg, katrinplommonröd med bruna nyanser i det glesa skiktet vid glasets kant. Nära nog burgundisk, mycket sammansatt doft med utvecklade drag av söt blå frukt, violgodis, jordgubbar, choklad och kaffe. Även den svettiga hästen med tillhörande lädersadel dyker upp, om än på distans. Mäktig, komplex, mogen smak med fint avrundade tanniner och stabil syra. Den blå frukten är vidöppen och kompletteras med fina toner av kaffe och läder. En kalkig mineralton ger vinet en livfull energi för att tala Michel Jamais. Det är egentligen svårt att urskilja några specifika nyanser då vinet är mycket sammansatt och helt och hållet integrerat. Ett fullmatat vin med total balans på alla håll och kanter faktiskt. Klockren formtopp och utdelning på ett billigt vardagsvin. Det ska dock sägas att senare årgångar har visat sig vara betydligt publikare med sämre lagringsstruktur (som så ofta hos ett vin som etablerar sig på Systembolaget).

2004 El Pedrosal

Region: Kastilien-León
Appellation: Ribera del Duero (DO)
Provningsdatum: 2010-06-12
Pris: 77 kr

Till vinet >>

Röd, transperent färg med viss tegelnyans mot kanten. Utvecklad, kryddig, rejäl doft med inslag av hallon, jordgubbar, ekparfym, vanilj och lagård. Smaken är mjukt utvecklad och fin med ekkrydda, stabila syror och behaglig fyllighet. Inslag av hallon, jordgubbar, svartpeppar, lagård och vanilj. En typisk, utvecklad Tempranillo i mycket fin form helt enkel. Tre år på rygg har lyft det här vinet ett antal snäpp i komplexitet och drickvänlighet. Vid lanseringen tyckte vi att vinet var strävt och otillgängligt, något som lagringen har tagit hand om på ett mycket snyggt sätt. Varning för inköp utfärdas dock då senare årgångar har varit betydligt sämre strukturerade och närmast syltiga i modern drick-nu-stil. Den som har någon flaska av 04an kvar behöver dock inte skynda alltför mycket. Det här vinet håller flera år till.

2013 Viña Pedrosa Crianza

Region: Kastilien-León
Appellation: Ribera del Duero (DO)
Provningsdatum: 2017-08-20
Pris: 162 kr

Till vinet >>

Liksom tidigare årgång plussar vi för schysst generositet och koncentration samt en mjuk drickbarhet. Den totala dominansen av ek släcker intresset ganska snabbt. Ett glas är nog och ger jordgubbsfruktighet, kokos, mint och mjölkchoklad. Ett något själlöst vin som passerar obemärkt förbi.

2011 Viña Pedrosa Crianza

Region: Kastilien-León
Appellation: Ribera del Duero (DO)
Provningsdatum: 2015-05-09
Pris: 161 kr

Till vinet >>

Ekdominerad, fullbodied smak med mjuka tanniner och balanserad syra. Mycket fatkryddig och -chokladig med lakritssvärta och örtighet mot en botten av mullig, söt plommonfruktighet. Något överekad för våra gommar men ändå gott och generöst med bra koncentration.