Senaste:

Alla provade viner från producenten Weingut Wegeler

Vita, halvtorra viner


2008 Rüdesheimer Berg Rottland Risesling Spätlese
Region: Rheingau
Appellation: Rheingau
Druvsort/er: Riesling
Provningsdatum: 2017-03-19
Pris: 139kr.

Här finns ingen tvekan. Fullständig drickglädje från första klunken. Typiskt på många sätt med tropiska frukter, hjortron, honung och mineral. Känner vi också ett botrytissting? Utöver detta en obligatoriskt hög syra för balans och fräschör. Dessutom en lagom fyllighet och alkoholighet för klunkabilitetens skull. Man kan även sammanfatta det hela med ett ord. Gôrgôtt.


2007 Rüdesheimer Berg Rottland Risesling Spätlese
Region: Rheingau
Appellation: Rheingau
Druvsort/er: Riesling
Provningsdatum: 2015-07-19
Pris: 139kr.

Ljust gyllengröngul knallklar färg. Doften är omedelbart smaskig med mandelmassa, tropisk nektar, gula äpplen, hjortron och mineral. Smaken ligger munrund och fyllig med en rejäl dos sötma. Det blir ändå aldrig jolmigt eller tungt. Citrussyror och limebeska samt lite botrytisbitterhet balanserar upp bygget. På det hela taget att kvalitetsvin som är angenämt prissatt som man inte bör missa. Man kan även sammanfatta det hela med ett ord. Gôrgôtt.


Söta viner


2007 Geisenheimer Rothenberg Riesling Eiswein
Region: Rheingau
Appellation: Rheingau
Druvsort/er: Riesling
Provningsdatum: 2015-03-10
Pris: 149kr.
Betyg: 90/100

Färg: gyllengul. Doften är packad med typiska rieslingoner och underbart ren. Diesel, honung och tropiska frukter hittas. Smaken är supertrevlig - söt, ren och fin. Bra syror och längd. Smak av tropisk frukt, druvjuice, honung, melon och mogna jordgubbar. Som helhet ett underbart vin som uppvisar en härlig renhet och balans mellan sötma, syra, frukt och utveckling.