Alla provade viner från producenten MGM Mondo del Vino

Röda viner

2010 Ricossa Barbaresco

Region: Piemonte
Appellation: Barbaresco (DOCG)
Provningsdatum: 2014-06-20
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Intrycken från tidigare består i stort sett: härligt nebbiolotypisk frukt med körsbär, violpastiller, rosor och lakritsrot, som bärs fram av en riktigt läskande fruktsyra. Lite småsträv utan att vara elak och föredömligt snällt ekbehandlad med bara lite fint avvägd träighet. Den här budgetbarbarescon behöver verkligen inte skämmas för sig och den utklassar förmodligen det mesta från Piemonte i samma prisklass på Systembolagets hyllor.

2010 Ricossa Barbaresco

Region: Piemonte
Appellation: Barbaresco (DOCG)
Provningsdatum: 2014-05-17
Pris: 99 kr

Till vinet >>

Härligt nebbiolotypisk frukt med körsbär, violpastiller, rosor och lakritsrot, som bärs fram av en riktigt läskande fruktsyra. Lite småsträv utan att vara elak och föredömligt snällt ekbehandlad med bara lite fint avvägd träighet. Den här budgetbarbarescon behöver verkligen inte skämmas för sig och den utklassar förmodligen det mesta från Piemonte i samma prisklass på Systembolagets hyllor.

2011 Ricossa Barolo

Region: Piemonte
Appellation: Barolo (DOCG)
Provningsdatum: 2015-05-23
Pris: 151 kr

Till vinet >>

Det här har inte särskilt mycket med Barolo att göra, åtminstone inte så som vi vill ha den. Vinet är visserligen småstramt med sandiga tanniner men syran upplevs något låg och frukten jolmig. Sura körsbär och fadda jordgubbar gör ingen glad och vi saknar verkligen kraft och stuns. Vi vill minnas att 2010an var betydligt bättre. Framförallt finns det mycket kraftfullare Nebbiolos på Langhenivå för de här pengarna.

2010 Ricossa Barolo

Region: Piemonte
Appellation: Barolo (DOCG)
Provningsdatum: 2017-08-31
Pris: 151 kr

Till vinet >>

Inte i närheten av vad appellationsnivån brukar kunna uppbringa men trots det ett riktigt gott vin. Vi får fint avrundade tanniner och en sval, bärig upplevelse med lätt utveckling. På näsan fina övertoner av parfym och blommor samt lite lakrits och allmän rödbärighet. I munnen uppträder vinet väldigt mjukt och medhårs med fräschör och läskande känsla. Vi blir varken besvikna eller överväldigade, det här är bara ett väldigt gott vin. Tveksamt om ytterligare lagring är till vinets fördel men det finns trots allt en hel del stoppning att bygga på.