Senaste:

Alla provade viner från producenten Bonny Doon

Röda viner


2007 Big House Red
Region: Kalifornien
Appellation: Kalifornien (State appellation)
Druvsort/er: Syrah, tannat, tempranillo, petit sirah, touriga nacional, malbec, aglianico, nero d'avola, grenache, petit verdot och montepulciano.
Provningsdatum: 2010-06-18
Pris: 79kr.

Blåröd färg. Grön, oren, blommig doft med ton av räkskal. Bådar inte gott. Smaken är nästan lika eländig med toner av grön paprika och lakrits. Det finns en del blå fruktighet mitt i sörjan, men helt befriad från syror och tanniner gör detta till ett underkänt vin för oss. Druvblandningen säger allt. Och inget.


2013 Bonny Doon Le Pousseur
Region: Kalifornien
Appellation: Central Coast (AVA)
Druvsort/er: Syrah
Provningsdatum: 2016-12-02
Pris: 175kr.
Betyg: 90/100

Färgen är snyggt blålila, ganska långt ifrån opak. Vi finner en stor bukett av mörka bär, violer, rökelse, ädelträ, lagerbladskokt julkorv, vitpeppar, tobak, lakritsrot, och så vidare. Doften växer och breddas med luftning. I munnen landar vinet oväntat elegant och för sitt ursprung närmast slankt och läskande med pigga syror. En avslutning med vanilj och blyertspenna toppar upplevelsen. Vinet kan säkert lagras några år men är mjukt nog för omgående konsumtion. Dessutom en rejäl överleverans i sin prisklass. Köp och njut nu eller lagra alltså.