Senaste:

Alla provade viner från producenten Charles Joguet

Röda viner


2014 Chinon Les Petites Roches Charles Joguet
Region: Loire
Appellation: Chinon
Druvsort/er: Cabernet franc
Provningsdatum: 2017-12-04
Pris: 150kr.

En närmast övertydlig adress på den här; blindgissarna behöver endast sniffa på vinet så är de hemma. Mycket fräscht och helt oekat gillar samtliga närvarande vinet. Paprikan är grön och blyertspennan av cederträ. Vi köper det gärna igen och dricker lite lagom kylt, gärna till korvar av olika slag.


2011 Chinon Les Petites Roches Charles Joguet
Region: Loire
Appellation: Chinon
Provningsdatum: 2016-07-15
Pris: 149kr.

Efter bara en stunds luftning i Riedels Bourgogneglas väller en fruktig, småblommig doft upp ur glaset. Svarta vinbär, gräs och örtighet såklart men inga direkta ektoner, däremot lite pepprighet. Munkänslan är sval och inte överdrivet sträv med lätt utveckling genom en aning torkad frukt. Saftigt, gott och färdigt att drickas till ett fördelaktigt pris.


2009 Chinon Les Petites Roches Charles Joguet
Region: Loire
Appellation: Chinon
Druvsort/er: Cabernet franc
Provningsdatum: 2015-11-14
Pris: 149kr.

Här var det smak- och texturmässigt mitt i prick för oss. Naturligt koncentrerad bärighet utan egentlig tillstymmelse till ek och med bara en lätt antydan till utveckling. Vinet är medelfylligt och elegant vilket ger den rena frukten fullt spelrum. Klassiska cabernet francmarkörer som svarta vinbär, blåbär, ceder och örter tittar fram men infogar sig omgående i den harmoniska enheten. Här finns inget som stör eller sticker. Påfyllning till källaren såklart, det här vinet kommer att smaka underbart ett bra tag framöver.