Alla provade viner från producenten André Clouet

Mousserande viner

NV André Clouet Grande Réserve

Region: Champagne
Appellation: Champagne
Provningsdatum: 2010-12-24
Pris: 259 kr

Till vinet >>

Medelfyllig, frisk, jästig smak med inslag av mineral, mandel, hasselnötscrème, apelsin samt lite rostade toner av kaffe och choklad. Fin mousse och bra syra med härlig spänst. Saknar lite nyansrikedom och koncentration men ändå ett skönt vinbygge att smutta på.

2002 André Clouet Millésimé

Region: Champagne
Appellation: Champagne
Provningsdatum: 2017-04-14
Pris: 329 kr

Till vinet >>

Det var sju år sedan vi provade vinet senast och den gula färgen har med åren mörknat rejält. Nosen har lämnat ungdomen och är nu komplex med kanderad frukt, nougat, cintronvann och röda äpplen. Utvecklat, javisst men fortfarande vitalt och energiskt. Detta bekräftas i smaken där friska syror och fina bubblor borgar för lång eftersmak och fräschör. Äpplena återkommer i form av must, liksom hasselnötskrämen och mineral. Vi anar att vinet har nått sin utvecklings höjdpunkt och gratulerar oss själva att vi öppnade flaskan just nu. Vi får en supergod och komplex upplevelse även om vi saknar det där sista lyftet för att vi ska kunna utbrista i ett wow.

2002 André Clouet Millésimé

Region: Champagne
Appellation: Champagne
Provningsdatum: 2010-12-31
Pris: 329 kr

Till vinet >>

Färgen är ljusgul med beige nyans. Rejält nötig, brödig doft med inslag av ungdomliga, syrliga inslag av citron och röda äpplen. Smaken går i ungdomens tecken med en mycket vass syra (precis som vi vill ha det) i medelfyllig stil. Frukten i form av blodgrape, citron och röda äpplen är härligt solmogen. Nyanser av rostat bröd och nougat rundar av helheten. I den långa eftersmaken hittar vi ett härligt sting av mineralbeska. God redan nu, speciellt till krämiga jordärtsskockssoppan, men kommer säkerligen att vinna på ytterligare lagring.