Senaste:

Alla provade viner från appellationen Barbera d'Asti (DOC)

Röda viner


2007 Ca' di Pian Barbera d'Asti
Producent: La Spinetta
Region: Piemonte
Druvsort/er: Barbera
Provningsdatum: 2011-08-13
Pris: 182kr.
Betyg: 84/100

Typiskt tät, rödblå färg. Fruktpackad, sötbärig smak med gräddig, chokladig, lakritsosande ek. Några exempel ur fruktkorgen: moreller, blåbär, lingon. En kalkig doft återfinns också. Tänk nyligen vågsköljd havstulpan. Smaken är syrahögt syrlig med stabila men avrundade tanniner. Frukten är ganska söt med drag av sockerinlagda körsbär. Lakrits, lagerblad och te kompletterar. Det här är ett ungdomligt, lite småklumpigt vin som kanske behöver några år i källaren för att stabilisera sig. I nuläget känns det lite tröttsamt och ger ingen större wow-upplevelse.


2015 Montebruna Barbera d'Asti
Producent: Braida di Bologna Giacomo
Region: Piemonte
Druvsort/er: Barbera
Provningsdatum: 2017-10-14
Pris: 169kr.

En ny fin årgång av vinet där det mesta är på plats för att skapa klockren drickbarhet; höga syror, avrundade tanniner, finstämd, sval frukt och en lagom dos ek. Blåa och röda bär dominerar tillsammans med en mjuk örtighet. Nyansrikt och komplext men framför allt otroligt gott att smutta på lite lätt nerkylt.


2014 Montebruna Barbera d'Asti
Producent: Braida di Bologna Giacomo
Region: Piemonte
Druvsort/er: Barbera
Provningsdatum: 2016-11-26
Pris: 159kr.

En fantastiskt fin Barbera med skyhöga syror, avrundade tanniner, rejäl men finstämd frukt och en alldeles lagom dos ek. Blåbärskorgen är full och visst har det slunkit med ett och annat lingon och kanske även lite harsyra och gökört. Körsbär ger ursprung tillsammans med en svag nyans av russin och salvia. Nyansrikt, komplext men framför allt otroligt gott att smutta på lite lätt nerkylt.