Senaste:

Alla provade viner från appellationen Mendocino County (County appellation)

Röda viner


2015 Halcon Oppenlander Pinot Noir
Producent: Halcon Vineyards
Region: Kalifornien
Druvsort/er: Pinot noir
Provningsdatum: 2017-09-15
Pris: 329kr.

Sval och frisk smak utan ett uns hetta men såklart packad med smak och koncentration. Blint finns inga tvivel vad det här kommer ifrån, det osar kalipinne lång väg genom fatkryddor, mosade jordgubbar, halvmörk choklad och blandad pepparmix. Otroligt gott och välgjort med lång eftersmak. Dessutom inte alltför polerat vilket bidrar till charm och personlighet.


2001 Jepson Syrah
Producent: Jepson Vineyards
Region: Kalifornien
Provningsdatum: 2010-07-06
Pris: 64kr.
Betyg: 80/100

Något animalisk, utvecklad, fyllig smak med mjuka tanniner. Inslag av russin, kaffe, läder, mint, lakrits och chaokladtryffel. Lite bränd och portvinsaktig, saknar dessutom lite syror och känns på gränsen till övermogen. Drick snarast alltså.


NV Schoolhouse Red
Producent: Bliss Vineyards
Region: Kalifornien
Druvsort/er: Mostly Cabernet and Zinfandel with a touch of Merlot
Provningsdatum: 2010-06-11
Pris: 90kr.

Ljust genomsläpplig röd färg som inte på något sätt skvallrar om druvorna i vinet, Intensiv violblom i doften som fortsätter med granskog och en fruktsöt jordgubbssylt samt lite bränd portvinsnäsa. Ett ofräscht intryck som inte bådar gott. Smaken bekräftar doften. En lätt textur med platt syra och smaker, förutom doftintrycken, av klibbigt söt vaniljsås, lakrits från Finland, ek, muskotnöt och mjölkchoklad. Det låter ju i och för sig gott men är det inte i ett vin som saknar ryggrad, kropp och balans. Det blir bara enkelt och jolmigt. Den hemlagade pizzan som behöver sköljas ner med något är det enda som räddar vinet från att hamna i vasken.


Vita, torra viner


2008 Courtney Benham Gewürztraminer
Producent: Martin Ray Winery
Region: Kalifornien
Provningsdatum: 2010-06-30
Pris: 80kr.

Ljusgul färg. Blommig, kryddig doft. Grönpeppar, grape, citrus och fläder. Medelfyllig, fet, lite oljig, kryddig smak med inslag av peppar, grape, aprikoser. Bra syra och fin längd. Fungerar fint till hemslungade mimosasalladen och kalkonbröstet.


2008 Hopkiln Sauvignon blanc
Producent: Hop Kiln Winery
Region: Kalifornien
Provningsdatum: 2010-07-08
Pris: 160kr.

Årgångsrökig, enkel, lite platt, tvålig och oren smak med inslag av vit sparris. Det här var riktigt dåligt.