Senaste:

Alla provade viner från appellationen Vinos de Madrid

Röda viner


2016 Camino de Navaherreros Bodegas Bernabeleva
Producent: Bodegas Bernabeleva
Region: Madrid
Druvsort/er: Garnacha (grenache)
Provningsdatum: 2017-09-13
Pris: 119kr.

Ett vin i den lättviktiga skolan, dock inte utan koncentration eller karaktär. Vi får en småkryddig, rödbärig upplevelse (både sötmogna och syrliga bär), en liten örtbeska, violblommighet och en stenig mineralkänsla. Kanske inte komplext nog för djupare analys men desto godare i sin torra, saftiga, tanninmjuka stil. Ett kul vin som vi verkligen kan tänka oss att köpa igen.


2015 La Bruja de Rozas
Producent: Comando G
Region: Madrid
Druvsort/er: Garnacha
Provningsdatum: 2017-05-26
Pris: 200kr.

Helt klart klunkvänligt med rödbärighet, lite örtighet och ett uns fattoner. Vinet landar någonstans mellan kraft och elegans och har endast en liten hetta i svansen som stör. Välgjort, intressant och gott.


2015 Navaherreros Garnacha de Bernabeleva
Producent: Bodegas Bernabeleva
Region: Madrid
Druvsort/er: Garnacha
Provningsdatum: 2017-09-08
Pris: 169kr.

Ett farligt lättklunkat vin med rödbärighet, rökig mineralitet och mjuk örtighet. Den saftiga auran till trots gömmer sig både komplexitet och koncentration under ytan, samt även ett litet tanninbett. Kan säkert ligga ett antal år men vi dricker nog helst det här vinet på den unga, pigga frukten. Otroligt gott och personligt med välbalanserad alkohol..


2014 Treintamil Maravedíes
Producent: Bodega Marañones
Region: Madrid
Druvsort/er: 90% grenache samt övriga druvsorter.
Provningsdatum: 2015-09-04
Pris: 169kr.

Ung, fräsch och rödbärig smak med pigg syra och små men bitiga tanniner - tänk en röd Bourgogne, kanske på Villagenivå, eller en Etna, men med ett uns mer ryggrad och fyllighet. Vinet har en tydlig örtighet, lite som en snaps kryddad med pors och malört, något som kan liknas vid en stenig mineral, men däremot inga direkta nyanser av ekfat. Det här är verkligen ett egensinnigt och uttrycksfullt vin med fin balans, kanske inget för källaren, men som funkar just nu. Den riktiga wow-effekten uteblir trots allt och vi kommer inte springa benen av oss efter fler flaskor även om det var rätt intressant för stunden.