Bordsvinet

What's worth doing, is worth overdoing

Senast provat

Card image cap
2011 Mandolás Furmint dry

Husvinet. Frukten är rejält mogen på årgång '11 nu. Det är rejält med skrädmjöl och Läkerol. Läge att tömma lagret inom snar framtid alltså.

(2018-05-18)

Till vinet >>

Fler senast provat >>

Card image cap
Små partier 18 maj

Röda, lätta viner lockar på bolagets nästa släpp av små partier. Rätt tempererat kan ett rött vara lika läskande som ett vitt i försommarvärmen.

Vi närmar oss sommaren på allvar. Kvicksilvret rusar uppåt, liksom suget efter lättdruckna bäriga viner. Vi har därför ringat in några intressanta röda viner från östra Centraleuropa. Alla under 2-hunkan och för omgående konsumtion, lite lätt kylda, i sommarvärmen. Samtliga från intressanta producenter som arbetar i sann naturvinsanda.

Först ut är 2015 Weninger Horitschoner Blaufränkisch (159:-) från österrikiska Burgenland som vi tror kan utgöra ett somrigt sällskap på balkonger och terrasser. Druvan blaufränkisch heter på ungerska kékfrankos och för oss in på nästa vin på inköpslistan. Peter Wetzer i ungerska Soprin producerar kékfrankos av yttersta världsklass. Wetzers 2016 Kékfrankos för 189:- är ett måsteköp. Det tredje vinet på listan är slovakiska Strekovs Corpus #1 för 189:-. Även här hittar vi blaufränkisch; nu i sällskap av druvorna alibernet och dunaj. Här räknar vi också med att klunkabilitetsfaktorn är på topp. Det brukar vara så när Wine Waves står för införseln.

(2018-05-15)

Till artikeln >>

 

Bolagsnyheter

Card image cap
2016 Nach Milan Nestarec

Bärigt såklart men med kraft i balans. Oväntat "oörtigt", snarare rent bärigt med blåbär, hallon och lingon. Pinotkryddigt genom sandelträ och kanel. Mycket snälla tanniner och härlig syra gör det här till ett klunkvin av rang. Kan förvisso genomgå en viss analys (komplexitet finns) men framförallt är det otroligt gott att bara dricka, välkylt. Applåder.

(2018-05-12)

Till vinet >>

Fler nyheter på bolaget >>

 

Denna dag då

Card image cap
2008 Sonoma-Loeb Chardonnay

Oklanderligt halmgul klar färg Stor doftbukett av mineral och mogen tropisk frukt stiger ur glaset. Smaken är fyllig och fet i texturen. Vi finner tobak, mogen tropisk frukt, lite fudge, lite nötter, lite honung, ja, lite av varje faktiskt. Vinet har bra balans, bra längd och syrorna på plats. Gillar man den fruktpackade tyngre stilen så är det här ett köp med stark rekommendation.

(2010-05-21)

Till vinet >>

Följ oss!