Bordsvinet

What's worth doing, is worth overdoing

Senast provat

2009 Mandolás Furmint dry

Husvinet. Går bra såväl i oststinna risotton som kocken. Skrädmjöl, grape och honung känns igen. Frukt och syror börjar svikta nu. Dags att dricka upp årgången alltså. (2018-09-19)

Till vinet >>

Fler senast provat >>


Denna dag då

Card image cap
2006 Monchiero Carbone Roero Printi Riserva

Röd färg med lite typisk tegelgles kant. Doften är klingande ren och efter lite luftning fullständigt vidöppen. Vi bjuds på en komplext sammansatt kompott av hallon, citrus, violgodis, målarpensel, sandelträ och tjära. Detsamma återkommer i smaken som är mycket frisk och rejält sträv. Kanske till och med något störande sträv. Strålande balans och koncentration. Den orädde dricker redan nu, vi andra lagrar vinet ett par-tre-fem-tio år till.

(2012-09-25)

Till vinet >>


Nytt på bolaget

2017 Chemin des Prières Muscadet

En härlig muscadet i en ännu lite barnslig kostym med päronsplit, citronpastill och mineral som främsta markörer. Här hade krävts tid för att locka fram ytterligare komplexitet och harmoni. Med det sagt är detta ändå ett riktigt gott vin med fräschör, lite jästfet fyllighet och hygglig längd. Frågan är om det inte blir påfyllning här med tanke på de skaldjur som ska ätas hösten 2022 och framåt. (2018-09-18)

Till vinet >>

Fler senast provat >>


Följ oss!